Παναγόπουλος: "Είμαστε απογοητευμένοι"

Παναγόπουλος: "Είμαστε απογοητευμένοι"

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με δήλωση του εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση του ΣτΕ και κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με δήλωση του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και την αντίθεση του και κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του: "Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δυναμιτίζει τα θεμέλια του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Αγνοώντας το γεγονός ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών γίνεται καθ΄υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, συνεπώς δε στερεί από κανέναν άλλο τη θέση του, καταργεί το μοναδικό κίνητρο που έχει απομείνει προκειμένου να συνεχίσουν στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον πρωταθλητισμό οι νέοι αθλητές και οι νέες αθλήτριες.

Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση και καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Μια μέρα, θα διηγούμαστε αυτήν τη συναυλία των Iron Maiden στα παιδιά μας

Βρεθήκαμε κι εμείς στην Μαλακάσα για το καλύτερο εν Ελλάδι show του ιστορικού συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24