ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Λαβιλενί!

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Λαβιλενί!

Ο Ρενό Λαβιλενί κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ. Ξεπέρασε τα 6,16μ. στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ!

Έπρεπε να πάει στο Ντόνετσκ για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ! Ο Ρενό Λαβιλενί πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο επί κοντώ με 6,16μ. Πριν από 21 χρόνια ο Σεργκέι Μπούμπκα είχε βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 6,15μ. στο ίδιο στάδιο. Τη γιορτή του επί κοντώ στο Ντόνετσκ διοργανώνει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

Ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης κυνηγάει εδώ και καιρό το ρεκόρ του "τσάρου των αιθέρων". Στις 31 Ιανουαρίου είχε πετύχει την δεύτερη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (στον κλειστό) με 6,08μ.

Ο Μπούμπκα ήταν παρών στο στάδιο, ενθάρρυνε τον Γάλλο και τον χειροκρότησε θερμά όταν τα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια.

Ο θρυλικός Ουκρανός τον συνεχάρη θερμά και δήλωσε " ήταν φανταστικό αυτό που είδαμε. Ιστορία να γράφεται και είμαι ευτυχισμένος που ο Ρενό το κατόρθωσε εδώ, στο Ντόνετσκ, την πόλη μου. Είμαι χαρούμενος γιατί η δουλειά μου είναι να βοηθώ τους αθλητές. Ο στίβος είναι η ζωή μου. Είμαι χαρούμενος για τον ίδιο και τον στίβο", τόνισε ο Μπούμπκα που είχε καταρρίψει με τη σειρά του 35 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, 17 στον ανοιχτό και 18 στον κλειστό.

Ο 27χρονος Λαβιλενί ανέβασε στη συνέχεια τον πήχη στα 6,21μ, όμως η προσπάθεια του είχε άσχημη κατάληξη. Προσγειώθηκε εκτός στρώματος και φάνηκε πως τραυματίστηκε. Σηκώθηκε, αλλά δεν συνέχισε.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Λαβιλενί!

" Θα χρειαστώ χρόνο για να προσγειωθώ στη γη. Ήταν ένα μυθικό ρεκόρ. Γνώριζα πως είχα τις δυνατότητες για να το προσπαθήσω, αλλά το να καταφέρω να το καταρρίψω ήταν κάτι άλλο. Δεν γνώριζα τι συνέβαινε σε μένα. Είναι απίστευτα συναισθήματα", τόνισε ο Λαβιλενί, γιος παλιού αθλητή του επί κοντώ ο ίδιος.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η εφημερίδα "L'Equipe" είχε προβλέψει σε ένα ειδικό φύλλο πως ο Γάλλος αθλητής θα κατέρριπτε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο βέβαια.

Δύο Έλληνες επικοντιστές παρακολούθησαν "ζωντανά" το ιστορικό άλμα. Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Ο Φιλιππίδης ήταν τέταρτος με 5,66μ. και έβδομη με 4,42μ. η Κυριακοπούλου στις γυναίκες.

Δείτε το άλμα του Λαβιλενί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ