ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Καραλής!

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πέρασε τα 5.78 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΦ.

Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην ηλικιακή κατηγορία των εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του ΣΕΦ.

Ο Έλληνας άλτης, αρχικά, "έσπασε" το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.70), με 5.71 (έχοντας αρχίσει από τα 5.45), ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 5.78, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, ακριβώς ένα χρόνο πριν (11/02/2017) με 5.75 στη Νέα Υόρκη. Με αυτό το ύψος, μάλιστα, πέρασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να σημειωθεί, βέβαια, πως ο Σουηδός είχε κάνει άλμα 5.82 τον Μάρτιο του 2017 και πάλι στη Νέα Υόρκη, αλλά η IAAF δεν κατέγραψε επίσημα τη συγκεκριμένη επίδοση, με αποτέλεσμα να ανήκει πλέον στον Καραλή η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Έλληνας άλτης είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο και στην κατηγορία των παίδων, με 5.54, από τις 5 Μαρτίου 2016, στο Γιάμπλονετς της Τσεχίας.

Στον αγώνα του ΣΕΦ, ο Καραλής, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, επιχείρησε άλματα και στα 5.86, αλλά απέτυχε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος.

Ο 19χρονος θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μιτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

"Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο", είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: "Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε".

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό ήταν 5.70 από τις 19/2/2017, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό 5.75 από τις 18 Αυγούστου του 2005.

Την δεύτερη θέση στον σημερινό αγώνα κατέκτησε ο Πέτρος Χατζίου (Αθλοκίνηση Μ.) με 5,30 μ. και στην τρίτη ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) με 5.25.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ