ΣΤΙΒΟΣ

Oύτε 11άδα στο Πεκίνο

Oύτε 11άδα στο Πεκίνο

Ο Λούης Τσάτουμας και ο Αντώνης Μάστορας δεν θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη "Φωλιά του Πουλιού" (22-30/8). Την ερχόμενη Δευτέρα (17/8) αναχωρεί η αποστολή της εθνικής ομάδας.

Μόλις δέκα αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο (22-30/8). Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε οριστικά την αποστολή που θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (17/8) για την πρωτεύουσα της Κίνας με ενδιάμεσο σταθμό τη Ντόχα.

Ο Λούης Τσάτουμας, ο Αντώνης Μάστορας, η Δέσποινα Ζαπουνίδου και η Χάιδω Αλεξούλη, τέσσερα ονόματα που βρίσκονταν στην αρχική λίστα, θα απουσιάσουν τελικά από τη διοργάνωση. Ο Τσάτουμας που είχε αφήσει ανοιχτή την περίπτωση μη συμμετοχής του, καθώς οι τραυματισμοί του τον άφησαν πολύ πίσω στην προετοιμασία, τελικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο "αργυρός" πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος δεν είχε πιάσει το όριο (8,10μ.), είχε 8,09μ. από το πανελλήνιο πρωτάθλημα και περίμενε το ok από την παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF). Τελικά η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ πως έχουν καλυφθεί οι θέσεις στον προκριματικό.

Ο Μάστορας ενημέρωσε τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί. Ο 24χρονος "αργυρός" πρωταθλητής Ευρώπης θεωρεί πως δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν θα κάνει το ταξίδι. Η συναθλήτρια του, η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος, όπως και ο Τσάτουμας δεν έπιασε το όριο για μόλις ένα εκατοστό. Είναι τραυματίας στον προσαγωγό και δεν θα λάβει μέρος στη διοργάνωση. Εκτός έμεινε και η Δέσποινα Ζαπουνίδου στα 20χλμ. βάδην, η οποία θα προετοιμαστεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς με τη φετινή επίδοση της (1:33.07) εξασφάλισε την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι η αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου διαμορφώνεται ως εξής:

Άνδρες

1.200 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος)

2.110 μ. εμπ. : Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)

3.20χλμ/50χλμ βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

4.Υψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)

5.Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος)

Γυναίκες

1. 200 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός)

2.Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009),

3.Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)

4.Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ)

5.Επταθλο: Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Β.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ