ΣΤΙΒΟΣ

Οργή ΣΕΓΑΣ για το μίτινγκ στίβου στα κατεχόμενα

Οργή ΣΕΓΑΣ για το μίτινγκ στίβου στα κατεχόμενα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διεθνής αγώνας στίβου που διεξήχθη στα κατεχόμενα οδήγησε τον ΣΕΓΑΣ σε επίσημη καταγγελία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τη δημιουργία τετελεσμένου και στον στίβο προσπάθησε να δημιουργήσει το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου. Την Τρίτη (3/10) διεξήχθη στα κατεχόμενα διεθνής αγώνας στίβου με την επωνυμία "North Cyprus international championship".

Μάλιστα, με τις ευλογίες της τουρκικής ομοσπονδίας δόθηκαν μεγάλες χρηματικές απολαβές σε γνωστούς αθλητές για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Συγκεκριμένα 60 αθλητές του στίβου από δέκα χώρες πήραν μέρος στο μίτινγκ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την άμεση αντίδραση τόσο του ΚΟΕΑΣ όσο και του ΣΕΓΑΣ. Οι δύο ομοσπονδίες δεν σταμάτησαν εκεί αφού κατέθεσαν καταγγελία τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: "Ο ΣΕΓΑΣ καταδικάζει την προσπάθεια των κατοχικών αρχών στην Κύπρο να δημιουργήσουν τετελεσμένο στο χώρο του αθλητισμού, με τη διεξαγωγή αγώνα στίβου με διεθνείς συμμετοχές. Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανονισμών της IAAF και η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών είναι επίσης παράτυπη. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την κυπριακή ομοσπονδία στίβου θα καταθέσει καταγγελία τόσο στην IAAF όσο και στην ΕΑΑ προκειμένου να επιβληθούν οι αρμόζουσες κυρώσεις"

ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ

Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Παναγόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε για όλα όσα συνέβησαν και ταυτόχρονα για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της ομοσπονδίας. Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης είχε στη συνέχεια επικοινωνία με τον Νίκο Κοτζιά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε και εκείνος με τη σειρά και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ