ΣΤΙΒΟΣ

Οι πρωτιές Κυριακοπούλου, Λαβιλενί

Οι πρωτιές Κυριακοπούλου, Λαβιλενί

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κυνήγησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και ο Ρενό Λαβιλενί ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 6 μέτρα (videos).

Από τη Ρουέν ξεκίνησε τη σεζόν στον κλειστό στίβο η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε νικήτρια στο δυνατό μίτινγκ με άλμα στα 4,67μ.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ανέβασε τον πήχη στα 4,77 για να βελτιώσει κατά πέντε πόντους το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε η ίδια πέρυσι τον Φεβρουάριο στη Στοκχόλμη.

Δεν τα κατάφερε, αλλά ίσως στα επόμενα μίτινγκ (Βαντέ 31/1), Στοκχόλμη (19/2), Μπέρμιγχαμ (21/2) και βέβαια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (14-15/2) στο ΣΕΦ να φτάσει στο στόχο της. Ο συναγωνισμός ανάμεσα στην Κυριακοπούλου και στην Κατερίνα Στεφανίδη διατηρεί το επί κοντώ γυναικών σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας.

Το άλμα της Κυριακοπούλου:

8η πτήση πάνω από τα 6μ.

Ο Ρενό Λαβιλενί πέρασε για πρώτη φορά πάνω από τα 6 μέτρα μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ με 6,16μ. στο Ντόνετσκ στις 15 Φεβρουαρίου του 2014. Φυσικά είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο μετά το 5,92μ. επίσης του Γάλλου στο Ρίνο.

Είναι η όγδοη φορά που ο AirLavillenie ξεπερνάει τα 6 μέτρα στην καριέρα του. Ανέβασε τον πήχη στα 6,10μ, απέτυχε τρεις φορές σε μια μεγάλη χρονιά για τον ίδιο με το παγκόσμιο ανοιχτού στίβου στο Πεκίνο τον Αύγουστο.

Όλα τα άλματα του Λαβιλενί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ