ΣΤΙΒΟΣ

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων για το 2015

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων για το 2015

Η IAAF ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου για το 2015.

Την ώρα που η σκόνη από την έκρηξη του σκανδάλου ντόπινγκ που είχε ως αποτέλεσμα τον προσωρινό αποκλεισμό της Ρωσίας δεν έχει κατακαθίσει η IAAF προχώρησε στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων για τους καλύτερους αθλητές του 2015.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι υποψηφιότητες ήταν οι αναμενόμενες.

Μπολτ, Ίτον και Τέιλορ είναι οι τρεις βασικοί υποψήφιοι στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες τον τίτλο θα διεκδικήσουν οι Ντιμπάμπα, Σίπερς και Βλόνταρτσικ.

Ας δούμε τι έκαναν όμως μέσα στο 2015. Ο Μπολτ για μία ακόμα χρονιά επιβεβαίωσε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος διατηρώντας τον τίτλο του στα 100, τα 200 και 4Χ100 μέτρα στη διοργάνωση που έγινε στο Πεκίνο. Μπορεί οι χρόνοι του να μην ήταν ανάλογοι του παρελθόντος αφού δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση του, αλλά και πάλι κατάφερε να κάνει την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 200 μέτρα με 19.55 δευτερόλεπτα.

Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Άστον Ίτον. Τι να γράψει κανείς για αυτόν τον σπουδαίο αθλητή ο οποίος όχι μόνο διατήρησε τα σκήπτρα του στο δέκαθλο, αλλά έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Υπενθυμίζουμε ότι στο Πεκίνο συγκέντρωσε 9045 βαθμους.

Την τριάδα κλείνει ο Κρίστιαν Τέιλορ. Ο σπουδαίος αθλητής του τριπλούν κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το 18.21μ. που έκανε, να είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων για το 2015

Στις γυναίκες η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα είναι η πρώτη υποψήφια. Κάτι που δεν θα μπορούσε να μη συμβαίνει από τη στιγμή που μέσα σε μία χρονιά κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Αρχικά, έκανε νέο ρεκόρ στα 5.000μ. στον κλειστό στίβο και ακολούθησε εκείνο στα 1.5000μ. στον ανοικτό.

Δεύτερη υποψήφια είναι η Ντάφνε Σίπερς. Η Ολλανδή με επίδοση στα 21.63 κατέκτησε το χρυσό στα 200μ. στο Πεκίνο, ενώ με 10.81 πήρε το ασημένιο στα 100μ. Παράλληλα, έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στον κλειστό στίβο στα 60μ. με 7.05.

Τέλος η Ανίτα Βλόνταρτσικ επικράτησε και στους έντεκα αγώνες στους οποίους συμμετείχε και αυτό λέει πολλά. Όπως είναι φυσιολογικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφύρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα έγινε η πρώτη γυναίκα που ρίχνει τη σφύρα της πάνω από το 80 μέτρα κάνοντας έτσι νέο παγκόσμιο ρεκορ με βολή στα 81.08 μέτρα στο Κέτνιεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ