ΣΤΙΒΟΣ

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές κάλεσαν τον κόσμο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές κάλεσαν τον κόσμο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Με την παρουσία κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, που θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Με την παρουσία κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, που θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, ο κορυφαίος και η κορυφαία στα ψηλά εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου και ο κορυφαίος τα τελευταία χρόνια στις μεσαίες αποστάσεις, Ανδρέας Δημητράκης μίλησαν για το σημαντικότερο εγχώριο γεγονός και τους στόχους της στη σεζόν.

«Θέλουμε να βρεθεί ο κόσμος στο ΣΕΦ, να παρακολουθήσει τις προσπάθειες μας ώστε να ξεπεράσουμε τα όρια και να βρεθούμε στο μεγάλο φετινό ραντεβού, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία. Θέλουμε τη στήριξη κόσμου και τη ζητάμε κι εμείς θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε θέαμα και χαμόγελα στον κόσμο, ώστε όλοι να ευχαριστηθούν», είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: «Νιώθω πολύ καλά, είμαι φρέσκια και ξεκούραστη και εκτιμώ πως στο Βελιγράδι θα είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω μια πολύ καλή παρουσία».

«Οταν βγαίνω στο εξωτερικό για να κάνω αγώνες βλέπω στάδια γεμάτα και κόσμο φανατικό. Οι Ελληνες παρακολουθούν τους αγώνες μέσα από τα ΜΜΕ και όχι στα στάδια. Δεν κοστίζει, το να έρθει ο γονιός με το παιδί του στο γήπεδο. Προσφέρουμε αθλητική παιδεία για την οικογένεια, θα μας χαροποιήσει να έρθει κόσμος και να γίνει μια μεγάλη γιορτή», είπε η Πεσιρίδου, που παρά το πρόβλημα τραυματισμού ευελπιστεί πως θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής των 60 μ. εμπ., Κώστας Δουβαλίδης, είπε: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο στάδιο. Το χειροκρότημα τους θα μας δώσει δύναμη να πιάσουμε τους στόχους μας και εμείς να τους το ανταποδώσουμε με καλό θέαμα». Ο Ανδρέας Δημητράκης, που στο Πανελλήνιο θα κυνηγήσει μια καλή επίδοση στα 3.000 μ., αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, είπε: «Εύχομαι να είναι γεμάτο το στάδιο είναι σημαντικό για όλους μας να έχουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε με τις επιδόσεις μας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αφού έπλεξε το εγκώμιο αθλητών και προπονητών, αναφέρθηκε και στο θέμα της Παιανίας. « Θέλω εκ μέρους της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ να εκφράσω ευγνωμοσύνη στους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Όσοι παρακολουθούν το στίβο, ξέρουν ότι οι συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας απέχουν πάρα πολύ από το να θεωρηθούν αξιοπρεπείς.

Θέλω να καλέσω την Πολιτεία να δώσει λύση στο θέμα της Παιανίας και το πρόβλημα να πάει προς αποκατάσταση. Ο στίβος δεν έχει στάδιο για τη χειμερινή περίοδο για να γίνει η προετοιμασία όπως πρέπει να γίνει και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση, υπάρχει χάρη στην Περιφέρεια το απαραίτητο κονδύλι και θέλουμε άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση για να ξεκαθαρίσει που ανήκει. Η πρόταση μας είναι να γίνει εθνικό κέντρο γιατί δεν αντέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες, παρά το πείσμα τους, χωρίς τις βασικές υποδομές να συνεχίζουν τις προπονήσεις.

Επίσης θέλω να στείλω τη δική μου πρόσκληση στους φιλάθλους αλλά και σε όσους δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση με τον αθλητισμό να έρθουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι αθλητές έφεραν πολλές διακρίσεις το 2016, τους αξίζει το χειροκρότημα του κόσμου και αξίζει να έρθουν οι οικογένειες και να περάσουν το Σαββατοκύριακο με χαμόγελα και βλέποντας τον αθλητισμό όπως πρέπει να είναι.

Θέλω ακόμα να επαινέσω το προπονητικό επιτελείο αλλά και τους προπονητές σε όλες τις κατηγορίες για τη δουλειά που κάνουν. Οι επιδόσεις αθλητών μας επιτρέπουν να περιμένουμε και φέτος διακρίσεις ανάλογες με όσα μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος της προπονητικής συγκέντρωσης που κανονίσαμε για το Βελιγράδι ώστε μετά το Βαλκανικό να μείνουν εκεί όλη την εβδομάδα και να ετοιμαστούν στην αρένα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, είπε: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η γιορτή της χειμερινής περιόδου. Καλούμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να βοηθήσει τους αθλητές. Δυστυχώς δεν έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε τους αθλητές μας όσο θα έπρεπε, αφού το ΣΕΦ είναι στη διάθεση μας, μόνο για δύο αγώνες τη σεζόν. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να απασχολήσει αθλητική ηγεσία της χώρας. Οι αθλητές μας σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να ετοιμαστούν για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ