ΣΤΙΒΟΣ

Οι ελληνικές επιδόσεις στο Κάλι 2015

Οι ελληνικές επιδόσεις στο Κάλι 2015

Τα τελευταία νέα από την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων στο Κάλι της Κολομβίας.

Το μέλλον του ελληνικού στίβου δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Κολομβία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που διεξάγεται στο Κάλι. Διαβάστε τα τελευταία νέα.

Ένα άλμα και τελικός για τον Τέντογλου

Ως μεγάλος και έμπειρος αθλητής λειτούργησε ο Μιλτιάδης Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους στην πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κάλι της Κολομβίας.

Ο ταλαντούχος αθλητής με το άλμα του στα 7,57 μ. (0,8), στην πρώτη του προσπάθεια επιβεβαίωσε πως είναι ένας από τους εκείνους, που θα διεκδικήσουν μια θέση στην εξάδα στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου εξασφάλισε δίχως κανένα πρόβλημα το απευθείας όριo των 7,45 μ. και έδειξε πως το απόγευμα της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευή, 02.30 για την Ελλάδα) θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια επίδοση καλύτερη από το 7,69 μ. που πέτυχε φέτος και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ παίδων. Το 7,57 μ. ήταν η καλύτερη επίδοση του πρώτου γκρουπ και η τέταρτη στο σύνολο. Καλύτερος όλων ήταν ο Αυστραλός Ντάρσι Πόπερ με 7,88 μ. (-0,1).

Δεύτερος με 7,73 μ. ήταν ο Γιουάν Εχεβάρια (Κούβα) με 7,73 μέτρα. Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα ο Παναγιώτης Μαντζουρόγιαννης, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τρία άκυρα άλματα.

Ατομικό ρεκόρ και πρόκριση για την Πολυκράτη

Την καλύτερη εμφάνιση της ζωής της στον αγώνα στόχο της χρονιάς κατάφερε να κάνει η Αλεξία Πολυκράτη.

Η νεαρή αθλήτρια των 400 μ. ήταν τρίτη στη σειρά της με 55.38 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Παράλληλα η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 55.45 και έδειξε πως έχει τα περιθώρια να τρέξει ακόμη γρηγορότερα στο μέλλον. Η Πολυκράτη προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό (21.30 ώρα Ελλάδος) με την 16 επίδοση. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε η Κίρα Κονσταντίν (Καναδάς) με 53.20.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στις 12 κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη έχασε η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη, που ωστόσο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό της δισκοβολίας. Η αθλήτρια από την Κρήτη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 43,70 μ., επίδοση που της έδωσε την 15η θέση στο σύνολο. Η πρώτη 12άδα έκλεισε με 44,50 μ., επίδοση μέσα στις δυνατότητες της Ελληνίδας.

Η Ράμμου ισοφάρισε το ρεκόρ της στα 100 μ. εμπ.

Τον βασικό της στόχο, που ήταν να τρέξει κοντά στο ατομικό της ρεκόρ κατάφερε να υλοποιήσει σήμερα η Νεφέλη Ράμμου, η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό των 100 μ. εμπ. , στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Κάλι της Κολομβίας.

Η νεαρή ήταν έκτη στη σειρά της με 14.15 (0,6), όσο και το ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε την έκτη θέση. Η αθλήτρια του Σταμάτη Μάγου κατέλαβε την 28η θέση στο σύνολο.

Η 24η αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό με 14.07. Το επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ καλό με την Αλέξις Ντούνκα (ΗΠΑ) να τερματίζει σε 13.13 και να βελτιώνει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Εξι αθλήτριες έτρεξαν την απόσταση κάτω από 13.50 και 21 κάτω από 14.00.

Στο ντεμπούτο του σε μεγάλο αγώνα ο Μιχάλης Παππάς κατέλαβε την έκτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. με 48.85 και ολοκλήρωσε νωρίτερα από ότι θα ήθελε την παρουσία του στη διοργάνωση. Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξαν πως είναι αρκετοί αθλητές, με πέντε από αυτές να τερματιζουν κάτω από τα 47.00. Ο Παππάς κατέλαβε την 38η επίδοση.

Η Δέσποιμα Μαλταμπέ ταξίδεψε στην Κολομβία με 1,77 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα της στον προκριματικό του ύψος με άλμα στα 1,73 μέτρα.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού έκανε πολύ καλό αγώνα, καθώς ξεπέρασε με την πρώτη τα 1,64 μ., 1,69 μ. και 1,73 μ., όμως, στη συνέχεια δεν τα κατάφερε στο 1,77 μ. ύψος που έδωσε πρόκριση στον τελικό.

Καλές εμφανίσεις όχι όμως πρόκριση για τους σφαιροβόλους

Για μία θέση ή για την ακρίβεια για 19 εκατοστά έχασε την πρόκριση στον τελικό της σφαιροβολίας ο Οδυσσέας Μουζενίδης, στην έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κάλι της Κολομβίας. Ο αθλητής από την Χαλκιδική ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη βολή στα 19.01 μ., από την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια.

Ο νεαρός ξεκίνησε τον αγώνα του στα 18,92 μ., ενώ ήταν άκυρος στη δεύτερη βολή και κατέλαβε την έβδομη θέση στο γκρουπ του και την 13η στο σύνολο. Την καλύτερη επίδοση στο γκρουπ, αλλά και στο σύνολο σημείωσε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αμπνταλαζίζ με 20,79 μέτρα.

Με τις πολύτιμες εμπειρίες της συμμετοχής στον προκριματικό θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Χρήστος Μουλιστάνος, που είχε καλύτερη βολή στα στα 17,98 μ. από την πρώτη του βολή κι άλλη μία έγκυρη προσπάθεια στα 17,15 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε την 11η θέση στο γκρουπ του και την 23η στο σύνολο.

Οχτώ αθλητές έπιασαν το όριο των 19,50 μ., γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο του αγώνα.

Την παρουσία της στη διοργάνωση ολοκλήρωσε η Δήμητρα Αλεξίου, που μετά τις δύο πρώτες άκυρες βολές έστειλε το δίσκο στα 39,72 μ., επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στο α΄προκριματικό γκρουπ.

Στα 6,29 μ. η Αλεξούλη στη Λιέγη

Την πέμπτη θέση στο μήκος στο μίτινγκ της Λιέγης κατέλαβε η Χάιδω Αλεξούλη με καλύτερο άλμα στα 6,29 μέτρα.

Η Ελληνίδα ξεκίνησε τον αγώνα της στα 6,17 μ.., συνέχισε με 6,29 μ., τα 6,01 μ. και τα 6,19 μ. και έπειτα έκανε δύο άκυρα άλματα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βόλχα Σουντάρεβα (Λευκορωσία) με 6,51 μ., ακολούθησε η Νάφι Τιάμ (Βέλγιο) με 6,43 μέτρα.

Εσκιλστούνα 2015: Τα όρια συμμετοχής για τις παρουσίες της Πέμπτης (16/7)

Με τρεις συμμετοχές ξεκινάει αύριο στην Εσκιλτούνα της Σουηδίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα όρια συμμετοχής στους τελικούς των αγωνισμάτων, αλλά και τις σειρές στα δρομικά αγωνίσματα. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η μη διεξαγωγή του προκριματικού στα 3.000 μ. και 1.500 μ. Γυναικών, κάτι που σημαίνει πως η Αναστασία Μαρινάκου θα τρέξει απευθείας στον τελικό.

Ο Μιχάλης Ζώτος θα αγωνιστεί στο α΄προκριματικό γκρουπ και χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από τα 18,60 μ. για απευθείας πρόκριση. Στα 13,00 μ. ορίστηκε το όριο στον προκριματικό του τριπλούν με την Κωνσταντίνα Ρωμαίου να μετέχει στο Α’ γκρουπ.

Ο Γιάννης Κυριαζής δεν αναμένεται να έχει κανένα πρόβλημα με το όριο των 73,50 μ. στον ακοντισμό, αρκεί βέβαια να μην έχει ενοχλήσεις στον αγκώνα.

Εξάλλου σήμερα οι αγώνες ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης των αγώνων σε πλατεία της πόλης.

Το πρόγραμμα

10.30 Σφαιροβολία Εφήβων Ζώτος

19.30 Ακοντισμός Εφήβων Α' γκρουπ Κυριαζής

20.15 Τριπλούν Νεανίδων Ρωμαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ