ΣΤΙΒΟΣ

Ο Τσάτουμας για το χρυσό στην Πράγα

Ο Τσάτουμας για το χρυσό στην Πράγα

Τον Λούη Τσάτουμα καθιστά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου το 2015.

Ο Λούης Τσάτουμας έχει ήδη ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στον κλειστό στίβο, το αργυρό το 2007 στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου είναι φαβορί για το χρυσό στο μήκος στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στην Πράγμα το 2015 (6-8/3).

Ο "αργυρός" πρωταθλητής Ευρώπης στη Ζυρίχη φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με ένα κολακευτικό κείμενο:

". .. Το αργυρό στη Ζυρίχη ήταν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για τον Μεσσήνιο, ισοφαρίζοντας το αργυρό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2007 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.

Στα 32 του χρόνια, ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 8,66μ. στην Καλαμάτα το 2007, στοχεύει να ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα στο ευρωπαϊκό της Πράγας. Ήδη έχει επιστρέψει στις προπονήσεις για να είναι σίγουρος πως δεν θα χάσει τη χρυσή του ευκαιρία τον Μάρτιο.

Δεν είναι σίγουρο αν ο (Γκρεγκ) Ράδερφορντ θα αγωνιστεί στην Τσεχία, αλλά ο Καφετιέν Γκομί από τη Γαλλία που ήταν τρίτος στη Ζυρίχη μόλις ένα εκατοστό μακριά από τον Τσάτουμα θα βρίσκεται σίγουρα στη διεκδίκηση, όπως και ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλο, ο Ρώσος Αλεκσάντρ Μενκόβ, ο οποίος ελπίζει να επανέλθει μετά από μια απογοητευτική σεζόν".

Ο Τσάτουμας που δεν έκανε άλλους αγώνες μετά τη Ζυρίχη εξαιτίας τραυμαιτισμού, προπονείται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Βασιλικού και στο γκρουπ βρίσκεται και ο δεύτερος καλύτερος άλτης στο μήκος, ο Γιώργος Τσάκωνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ