ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γκάτλιν απάντησε στους επικριτές του

Ο Γκάτλιν απάντησε στους επικριτές του

Ο Τζάστιν Γκάτλιν έδωσε τη δική του απάντηση στον Ρόμπερτ Χάρτινγκ και (πιθανότατα) τον επόμενο πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

Η υποψηφιότητα του Τζάστιν Γκάτλιν για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του Αμερικανού σπρίντερ στο ντόπινγκ.

Πρώτα ο Γερμανός δισκοβόλος Ρόμπερτ Χάρτινγκ ζήτησε να αποσύρει η IAAF τη δική του υποψηφιότητα και στη συνέχεια ήρθε ο Σεμπάστιαν Κόε με την ιδιότητα του προέδρου της ολυμπιακής επιτροπής της Μεγάλης Βρετανίας να πει "νομίζω πως θα εκπλαγείτε αν καθίσω εδώ και πω αερολογίες. Προσωπικά έχω μεγάλα προβλήματα με αυτό".

Ο Γκάτλιν ολοκλήρωσε τη σεζόν με τις δύο καλύτερες επιδόσεις στα 100μ. (9.77) και στα 200μ. (19.68). Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωταθλητή στα 400μ. εμπόδια Ντάι Γκριν δεν θα έπρεπε να τρέχει αυτούς τους χρόνους στην ηλικία του (σ.σ. ο Γκάτλιν είναι 32 ετών).

Ο μάνατζερ του Γκάτλιν, Ρενάλντο Νεχεμία τόνισε πως ο αθλητής του ξεκούρασε το σώμα του τέσσερα χρόνια και αν δεν βιαζόταν ο προηγούμενος προπονητής του, Τρέβορ Γκράχαμ το ταλέντο του θα τον έφερνε όταν έπρεπε στις μεγάλες επιδόσεις.

Ο Γκάτλιν που είναι υποψήφιος μαζί με άλλους εννιά αθλητές (σ.σ. οκτώ αν δεν συμπεριληφθεί ο Χάρτινγκ) δήλωσε πως "θα ήταν κλισέ να ψηφίσω τον εαυτό μου" και προτιμάει να ψηφίσει τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ, τον άλτη του ύψους από το Κατάρ που ξεπέρασε φέτος τα 2,43μ.

Η "πέτρα του σκανδάλου" δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, αλλά ανέβασε στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες με μηνύματα μετά από τη δήλωση του Κόε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ