ΣΤΙΒΟΣ

Ο Σάλαζαρ παραμένει προπονητής του Φάρα

Ο Σάλαζαρ παραμένει προπονητής του Φάρα

Ο τρις φορές νικητής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, Αλμπέρτο Σάλαζαρ επισήμανε πως συνεχίζεται η συνεργασία του με τον Μο Φάρα. Η τοποθέτηση του για την ανάμειξη του ονόματος του σε σκάνδαλο ντόπινγκ.

Ο Αλμπέρτο Σάλαζαρ αρνήθηκε κατηγορηματικά ισχυρισμούς πως έχει διαταραχθεί η σχέση του με τον Μο Φάρα. Ο κουβανικής καταγωγής Σάλαζαρ μαζί με τον συναθλητή του Φάρα, τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη Γκάλεν Ραπ, βρίσκονται στο επίκεντρο κατηγοριών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το όνομα του Φάρα δεν είχε αναμειχθεί μέχρι το δημοσίευμα της Πέμπτης (18/6) της εφημερίδας Daily Mail που ανέφερε πως ο γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σομαλία ρέκορντμαν, έχασε δύο ελέγχους απαγορευμένων ουσιών πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Φάρα κατέκτησε το χρυσό στα 5.000μ. και στα 10.000μ. τον Αύγουστο του 2012.

Ο Φάρα πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο Όρεγκον που ζει ο προπονητής του, αναζητώντας απαντήσεις από τον Σάλαζαρ. " Ο Μο βρίσκεται σε διαφορετικό κύκλο προπόνησης όπως πάντα αυτή την εποχή. Οπότε τον στέλνω πίσω στην Ευρώπη, για να προσαρμοστεί στη ζώνη ώρας. Έτσι κάνουμε πάντα. Φέτος το χειμώνα ο Μπάρι Φατζ (σ.σ. συνεργάτης του στη βρετανική ομοσπονδία στίβου) παρακολούθησε το πρόγραμμα των έξι εβδομάδων που έκανε ο Μο στην Αιθιοπία και στη συνέχεια ο αθλητής μου κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα δύο μίλια", δήλωσε ο τρις φορές νικητής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης στην εφημερίδα "Oregonian".

Σε συνέντευξη του ο Φάρα είπε πως στέκεται δίπλα στον προπονητή του, προσθέτοντας πως παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ του BBC στο οποίο κατηγορούνται ο Σάλαζαρ και ο Ραπ, αλλά δεν είδε αποδείξεις, μόνο ισχυρισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ