ΣΤΙΒΟΣ

Ο νέος ρόλος του Ιακωβάκη

Ο νέος ρόλος του Ιακωβάκη
INTIME SPORTS

Ο Περικλής Ιακωβάκης ολοκλήρωσε την καριέρα του φέτος και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στο στίβο ως μέλος της επιτροπής των αθλητών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Την τελευταία εικοσαετία υπηρετεί τον στίβο με συνέπεια, αποτελεσματικότητα, υπομονή, στόχο και όραμα. Η παρουσία του Περικλη Ιακωβάκη δεν περιορίστηκε ποτέ στα στενά ελληνικά όρια.

Αντίθετα, η αίγλη του ταξίδεψε σε πολλά στάδια του κόσμου και ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση των αντιπάλων του εντός και εκτός σταδίων. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. από φέτος το καλοκαίρι διεύρυνε τους ορίζοντες του και αποφάσισε εκτός από τα spikes του να κρατά και… χαρτοφυλάκιο.

Τον Αυγουστο εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής Αθλητων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ΕΑΑ), ενώ πλέον είναι μέλος και της Επιτροπής Αγώνων της ΕΑΑ, χρήσμα που πήρε από τα μέλη της Επιτροπής Αθλητών.

Ο πρωταθλητής μας τον Μάρτιο θα βρεθεί στην Πράγα, προκειμένου να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αθλητών, που αυτή την εποχή ασχολείται κυρίως με τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, χρόνια που θα σηματοδοτήσει αλλαγές στον ευρωπαϊκό στίβο.

" Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Αθλητών. Σε αυτή τη συνάντηση θα ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα", είπε ο Ιακωβάκης, που ήδη δραστηροποιείται έντονα στο νέο του ρόλο.

" Εχουμε ενημερωθεί σχετικά με τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η ΕΑΑ. Κάποιες μας βρίσκουν σύμφωνους, κάποιες όχι. Εμείς σαν επιτροπή έχουμε αναπτύξει ήδη τις σκέψεις μας, τις οποίες και θα καταθέσουμε στην Επιτροπή Αγώνων", είπε ο Ιακωβάκης, που στην ουσία θα είναι εκείνος, που θα κληθεί να παρουσιάσει τις προτάσεις στη συνεδρίαση, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου.

Η ΕΑΑ προκειμένου να βρει τρόπους να προσεγγίσει νέους χορηγούς και τα κάνει το προϊόν της ακόμη πιο ελκυστικό, προσανατολίζεται σε μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στο συγκεκριμένο γεγονός. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει σκέψη για τη διεξαγωγή αγώνων στην διάρκεια της σεζόν, μέσα από τους οποίους οι αθλητές δεν θα προκρίνονται απλώς στη διοργάνωση, αλλά απευθείας στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ