ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μπούμπκα αποθέωσε τον Καραλή!

Ο Μπούμπκα αποθέωσε τον Καραλή!
EUROKINISSI

Ο θρύλος του επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα, έκανε ποστάρισμα στο twitter για το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Εμμανουήλ Καραλή.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πέρασε τα 5.78 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΦ. Ο θρύλος του επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα, γνωστός και ως Τσάρος των αιθέρων, έκανε ποστάρισμα στο twitter για το επίτευγμα του Έλληνα αθλητή, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.

"Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5.78 και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ. Εκπληκτικό επίτευγμα. Εύχομαι να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη", έγραψε στο twitter ο Μπούμπκα, ο οποίος θεωρείται ίσως ο καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους αθλητές του κλασικού αθλητισμού τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Καραλής αρχικά "έσπασε" το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.70), με 5.71 (έχοντας αρχίσει από τα 5.45), ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 5.78, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού, Άρμαντ Ντουπλάντις, ακριβώς ένα χρόνο πριν (11/02/2017) με 5.75 στη Νέα Υόρκη. Με αυτό το ύψος, πέρασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ