ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μπολτ μιλάει... ελληνικά

Ο Μπολτ μιλάει... ελληνικά

Μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα ελληνικά η αυτοβιογραφία του Γιουσέιν Μπολτ. Η ζωή του γρηγορότερου ανθρώπου όλων των εποχών ξεδιπλώνεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

Είναι η δεύτερη αυτοβιογραφία του Γιουσέιν Μπολτ. Πληρέστερη από την πρώτη και κυκλοφορεί μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα σε προσιτή τιμή από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο "Usain Bolt Ταχύτερος από την Αστραπή" δίνει την ευκαιρία στον Έλληνα αναγνώστη να γνωρίσει έναν από τους διασημότερους αθλητές όλων των εποχών.

Η μετάφραση έχει γίνει από τον Λεωνίδα Δημητρούλα.

Το σημείωμα του εκδότη αναφέρει:

" Η αυτοβιογραφία του ταχύτερου ανθρώπου όλων των εποχών. Από το ταπεινό ξεκίνημα στη Τζαμάικα, στη διεθνή καταξίωση στο Πεκίνο και στην τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο. Η μοναδική πορεία ενός ανθρώπου που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει θρύλος. Κανείς δεν φαντάζεται που μπορεί να φτάσει ακόμα!

Ο Γιουσέιν Μπολτ αφηγείται την ιστορία του με τα δικά του λόγια: ζει σε ένα μικρό χωριό της Τζαμάικα με τον πατέρα του και τη μητέρα του. Είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια, έχει ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Στην Τζαμάικα τα παιδιά ασχολούνται από μικρά με το τρέξιμο, ο μικρός Γιουσέιν δείχνει νωρίς ταλέντο του και καταφέρνει να γίνει δεκτός σε ένα πολύ καλό αθλητικό σχολείο. Παρόλο που είναι ακριβό, οι γονείς του, ένας απλός μεροκαματιάρης και μια μοδίστρα, κάνουν τα πάντα για να φοιτήσει εκεί το παιδί τους.

Ο ίδιος ο Μπολτ δεν παίρνει στα σοβαρά το ταλέντο του: δεν ασχολείται ιδιαίτερα, δεν πηγαίνει στις προπονήσεις, προτιμά να παίζει ηλεκτρονικά και να τριγυρίζει με τους φίλους του. Έρχεται όμως η στιγμή που σε ένα πρωτάθλημα χάνει από έναν αθλητή που θεωρεί πολύ κατώτερό του. Ο Μπολτ, που είναι από τη φύση του ανταγωνιστικός και δεν θέλει να χάνει, θυμώνει πολύ και αλλάζει στάση: αρχίζει τις εντατικές προπονήσεις. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ξαναχάσει σε πρωτάθλημα.

Ο Μπολτ, με τις θριαμβευτικές του εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και του Λονδίνου, συγκέντρωσε έξι χρυσά μετάλλια και πέρασε στην ιστορία ως ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο".

Ο Μπολτ μιλάει... ελληνικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ