ΣΤΙΒΟΣ

Ο μποξέρ που απειλεί το ρεκόρ του Έντουαρντς

Ο μποξέρ που απειλεί το ρεκόρ του Έντουαρντς

Ο Πέδρο Πάμπλο Πικάρντο έσβησε σήμερα (30/6) 22 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του. Ευχήθηκε ένα χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου και μια παγκόσμια επίδοση που θα τον κάνει πλούσιο, τώρα που άλλαξε το σύστημα στην Κούβα.

Έχει ήδη κρεμάσει δύο μεγάλα μετάλλια στο στήθος του, το αργυρό στο παγκόσμιο της Μόσχας το 2013 και το χάλκινο στο παγκόσμιο κλειστού στο Σόποτ το 2014, αλλά ο Πέδρο Πάμπλο Πικάρντο τώρα αρχίζει.

Ανήμερα των 22ων γενεθλίων του ο Κουβανός άλτης του τριπλούν ονειρεύται την κορυφή τον Αύγουστο στη "Φωλιά του Πουλιού" (σ.σ. το παγκόσμιο από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου στο Πεκίνο) και το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζόναθαν Έντουαρντς.

Ο Βρετανός νυν τηλεσχολιαστής συνέδεσε για πάντα τη μοίρα του με το άλμα στα 18,29μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ το 1995. Είκοσι χρόνια μετά ο πρώην πάστορας παραμένει ο κορυφαίος όλων, αν και κατά καιρούς τρέμει το φιλοκάρδι του από τους σπουδαίους άλτες που απειλούν το ρεκόρ του.

Η κορυφαία φετινή επίδοση στα 18,08μ.:

Ο Πικάρντο είναι ο τελευταίος "δελφίνος" για τον τίτλο του παγκόσμιου ρέκορντμαν. Στο Diamond League της Ντόχα τον περασμένο Μάιο έγινε ο τρίτος κορυφαίος όλων των εποχών με 18,06μ. μετά τον Έντουαρντς και τον Αμερικανό Κένι Χάρισον με 18,09μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Στις 28 Μαΐου ο Πικάρντο ανέβασε την επίδοση του στα 18,08μ. με το άλμα του στην Αβάνα. Η επίδοση του στη Ντόχα τον έκανε να εκφράσει αυτό που... φοβάται ο Έντουαρντς: " Νομίζω πως μπορώ να κάνω άλμα πάνω από τα 18,30μ. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω όπως κάνω σήμερα".

Σαν όλους τους Κουβανούς ο Πικάρντο ασχολήθηκε με ένα από τα δύο αγαπημένα αθλήματα του νησιού, την πυγμαχία (το άλλο είναι φυσικά το μπέιζμπολ). Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γύρισε στο στίβο και τον έβαλαν στο σκάμμα του τριπλούν. Το 2012 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στη Βαρκελώνη.

Φέτος έχει κάνει τις πέντε από τις έξι καλύτερες επιδόσεις. Οι Αμερικανοί Κρίστιαν Τέιλορ και Γουίλ Κλέι θα είναι οι μεγάλοι του αντίπαλοι μετά τη ρήξη στον αχίλλειο που υπέστη ο Γάλλος Τέντι Ταμγκό στη Ντόχα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Πικάρντο είπε πως δεν γνωρίζει τον Έντουαρντς και όταν κλήθηκε να υποδείξει τον αγαπημένο του αθλητή, επέλεξε τον Αμερικανό χρυσό Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Μάικ Κόνλεϊ. Ένας Κουβανός επέλεξε έναν Αμερικανό!

Το άλμα του Πικάρντο στη Ντόχα:

Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κούβα έχουν εξομαλυνθεί και ένας Κουβανός μπορεί να εκφράσει το θαυμασμό του για έναν Αμερικανό. Και κάτι άλλο έχει αλλάξει σύμφωνα με τον προπονητή του Πικάρντο και τεχνικό διευθυντή της κουβανικής ομοσπονδίας, Ντάνιελ Οσόριο, ". .. παλιότερα σε ένα μίτινγκ ένας αθλητής εισέπραττε το 15% της αμοιβής από τους διοργανωτές, τα υπόλοιπα πήγαιναν στην ομοσπονδία. Με τους νέους κανόνες μας, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2014, φτάσαμε στο 70%".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ