ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μπανιώτης ετοιμάζεται με στόχο τη διάκριση σε ένα ακόμη Παγκόσμιο κλειστού

Ο Μπανιώτης ετοιμάζεται με στόχο τη διάκριση σε ένα ακόμη Παγκόσμιο κλειστού

Με δύο παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Μπέρμιγχαμ, ο Κώστας Μπανιώτης έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως και φέτος μπορεί να έχει μια εξίσου καλή παρουσία και γι' αυτό ετοιμάζεται με στόχο την διάκριση.

Οι αγώνες του κλειστού του πηγαίνουν και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Με δύο παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού και ατομικό ρεκόρ στη σάλα 2,33 μ., ο Κώστας Μπανιώτης έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως και φέτος μπορεί να έχει μια εξίσου καλή ή και καλύτερη παρουσία στο Μπέρμιγχαμ.

Την πεποίθηση αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό, που αντιμετώπισε το 2017 και τον κράτησε εκτός προπονήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και παράλληλα σκέφτεται την αγωνιστική δράση του χειμώνα.

"Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά και θεωρώ πως αν είμαι καλά τότε θα είμαι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή παρουσία στη χειμερινήν περίοδο. Το πλάνο είναι να κάνω αρκετούς αγώνες εντός και εκτός συνόρων και να κυνηγήσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα", είπε ο Μπανιώτης και συμπλήρωσε: "Φέτος θα γίνει απευθείας τελικός στο ύψος και το όριο είναι αρκετά υψηλό (2,33 μ.)".

Ο Μπανιώτης συνεχίζει την προετοιμασία του στη Θεσσαλονίκη. "Για την ώρα συνεχίζω τις προπονήσεις μου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και το Καυτανζόγλειο, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για κάποια προετοιμασία".

Ο Μπανιώτης πριν δύο χρόνια στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ κατέλαβε την πέμπτη θέση με 2,29 μ., ενώ το 2012 στην Κωνσταντινούπολη ήταν τέταρτος με 2,31 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ