ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μο Φάρα και η Ρουθ Μπεϊτία καλύτεροι στην Ευρώπη

Ο Μο Φάρα και η Ρουθ Μπεϊτία καλύτεροι στην Ευρώπη

Ο υπεραθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Μο Φάρα και η πρωταθλήτρια του ύψους Ρουθ Μπεϊτία ήταν εκείνοι που κατέκτησαν το βραβείο Golden track για το 2016.

Δόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα βραβεία Golden Tracks της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του στίβου. Τελικά, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να κερδίσει εκείνο της καλύτερης αθλήτριας της χρονιάς αφού εκείνη που επιλέχθηκε ήταν η Ρουθ Μπεϊτία.

Η 37χρονη Ισπανίδα κατάφερε για τρίτη φορά να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος, ενώ στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στους άνδρες το μεγάλο φαβορί ήταν ο κορυφαίος αθλητής των μεσαίων αποστάσεων Μο Φαρά ο οποίος και πήρε τον τίτλο. Το βραβείο στα ανερχόμενα αστέρια του στίβου κατέληξε στον 19χρονο Γερμανό Μαξ Χες ο οποίος έγινε ο μικρότερος αθλητής που κατακτά το χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο τριπλούν και στην Νασιφάτου Τίαμ η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο έπταθλο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη την Ρου Μπεϊτία για τη μεγάλη της διάκριση. Συγκεκριμένα η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ έγραψε στο προφίλ της: "Συγχαρητήρια στην Ruth Beitia για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας της χρονιάς. Το να κερδίζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 37 σου ειναι καταπληκτικό. Ελπίζω να μπορω να βρίσκομαι σε αυτο το επίπεδο και εγω στα 37 μου".

Δείτε το σχετικό της ποστάρισμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ