ΣΤΙΒΟΣ

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!

Δείτε πώς υποδέχτηκε μερίδα του ξένου Τύπου το φινάλε της μεγάλης καριέρας του 31χρονου, Γιουσέιν Μπολτ. Η Daily Mail ξεσπαθώνει και η Marca αποθεώνει.

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν κατάφερε στο τελευταίο 100άρι της καριέρας του να τερματίσει πρώτος και να βάλει τίτλους τέλους όπως είχε ονειρευτεί. Η καριέρα του βέβαια παραμένει υπέρλαμπρη και μοναδική, αξεπέραστη και είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών.

Είναι αυτός που έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 και στα 200 μέτρα. Είναι χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει πετύχει όσα κανείς άλλος στην καριέρα του και είναι θρύλος των θρύλων. Η 3η θέση στον τελικό του Λονδίνου είναι δεδομένο ότι τον πίκρανε, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το κύκνειο άσμα.

Ο ξένος Τύπος υποδέχτηκε με σεβασμό το τέλος του 31χρονου Τζαμαϊκανού σπρίντερ και υπήρξαν κορυφαίες εφημερίδες που είχαν πρωτοσέλιδο θέμα τον τελικό των 100 μέτρων. Δεν ήταν από τις γρηγορότερες κούρσες που έχουμε δει, αλλά έχει ήδη γράψει ιστορία τόσο γιατί ήταν η τελευταία του Μπολτ, όσο και γιατί νικητής ήταν ο σπουδαίος Αμερικανός, Τζάστιν Γκάτλιν.

Η εφημερίδα βέβαια που πέρασε "γενεές δεκατέσσερις" τον τελικό ήταν η Daily Mail, η οποία έκανε λόγο για "τελικό προσβολή", κυρίως για τον Γκάτλιν, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Ο Αμερικανός είναι "persona non grata" στα περισσότερα Στάδια, έτσι και στο Λονδίνο, με την εφημερίδα να αναφέρεται στο θέμα των αναβολικών.

"ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ" γράφει με κεφαλαία γράμματα, έχοντας τους δυο αθλητές αγκαλιασμένους και γράφει ακόμα για τον δυο φορές αποκλεισμένο λόγω χρήσης αναβολικών ουσιών, Τζάστιν Γκάτλιν. Οι Βρετανοί δεν αναγνωρίζουν την επικράτηση του Αμερικανού και το κατέστησαν σαφές με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!

Η Sunday Express έγραψε ότι "Ο Γκάτλιν χάλασε το πάρτι του Μπολτ"

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!

Η Gazzetta dello Sport έχει τον Γκάτλιν να υποκλίνεται στον Μπολτ και γράφει με μεγάλα αγγλικά γράμματα "THE END", αναφερόμενη στο τέλος καριέρας του Τζαμαϊκανού σπρίντερ.

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!

"Θα είσαι αιώνιος", γράφει η Marca και αποθεώνει τον Μπολτ, τιμώντας έναν πολύ μεγάλο αθλητή-σταρ, ο οποίος έλαμψε για χρόνια στους στίβους.

Ο ξένος Τύπος για το κύκνειο άσμα του Μπολτ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ