ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γκάτλιν έβαλε τη δημοσιογράφο στη θέση της

Ο Γκάτλιν έβαλε τη δημοσιογράφο στη θέση της

Ο Τζάστιν Γκάτλιν έκανε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσει τη ψυχραιμία του σε συνέντευξη που παραχώρησε στη μεικτή ζώνη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Δείτε το σχετικό video.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Τζάστιν Γκάτλιν είναι ο ταχύτερος σπρίντερ στον κόσμο. Οι επιδόσεις του όμως προκαλούν αμηχανία και η παρουσία του ενοχλεί την κοινότητα του στίβου. Ο Αμερικανός παραμένει... δαχτυλοδεικτούμενος πέντε χρόνια μετά την επιστροφή του στους αγώνες, πέντε χρόνια αφότου εξέτισε την τιμωρία τεσσάρων ετών για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ήταν το δεύτερο σφάλμα του μετά από την πρώτη φορά που πιάστηκε ντοπέ το 2001, αλλά του χαρίστηκε η ποινή, η "ρετσινιά" έμεινε.

Φέτος ο 33χρονος σπρίντερ έχει κάνει την καλύτερη επίδοση με 9.74 δευτερόλεπτα, για την ακρίβεια έχει πραγματοποιήσει τους τέσσερις πρώτους χρόνους και στον προκριματικό των 100 μέτρων στο Πεκίνο πρώτευσε με 9.83.

Πριν από δέκα χρόνια είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ελσίνκι στα 100 μέτρα και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας βλέπει πως έχει την ευκαιρία να επαναλάβει το θρίαμβο του. Μέχρι σήμερα απαντούσε με υπομονή όλες τις ερωτήσεις που του γίνονταν για το ντόπινγκ. Στη μεικτή ζώνη στο Πεκίνο αμέσως μετά την κούρσα του, φάνηκε πως χάνει την υπομονή του, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για το ντόπινγκ.

Ο Γκάτλιν έβαλε τη δημοσιογράφο στη θέση της

"Τρέχεις γρηγορότερα από ότι πριν από την τιμωρία σου, πιστεύεις πως ωφελείσαι ακόμα από τις απαγορευμένες ουσίες;", ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου. " Όχι, μετά από όσα έχω περάσει, δεν έχω καμιά ανησυχία, δεν έχει κανένα νόημα (σ.σ. αυτό που με ρωτάτε);", απάντησε ο Γκάτλιν, δεύτερος στο 100άρι στο παγκόσμιο της Μόσχας το 2013.

Η δημοσιογράφος επέμεινε και ο Γκάτλιν την έβαλε στη θέση της: " Καταλαβαίνετε πως έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που το έκανα αυτό; Δέκα χρόνια από αυτό που συνέβη; Είμαι εδώ και κάνω καλύτερους χρόνους. Αφήστε πια (σ.σ. τη συζήτηση) με τις απαγορευμένες ουσίες".

Η συνέντευξη του Τζάστιν Γκάτλιν:

Ο Γκάτλιν που γυμνάζεται τα τελευταία χρόνια με τον πρώην σπουδαίο 100άρη Ντένις Μίτσελ, έχει πει πως επέστρεψε στους στίβους, προκειμένου να κάνει περήφανο το μοναχογιό του. Ειδικά ο νέος πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε δεν τον θέλει νικητή του δημοφιλέστερου αγωνίσματος στο πρόγραμμα, αλλά φαίνεται πως ο Γκάτλιν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Η κούρσα του Γκάτλιν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ