ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γκάτλιν απήλλαξε τον Μπολτ

Ο Γκάτλιν απήλλαξε τον Μπολτ

Αμέσως μετά το ντεμπούτο του στον ανοιχτό στίβο ο Τζάστιν Γκάτλιν ξεκαθάρισε πως έχει μεγάλους στόχους φέτος το καλοκαίρι και βέβαια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Ο Τζάστιν Γκάτλιν έκανε πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο το περασμένο σαββατοκύριακο. Συμμετείχε σε αγώνα σκυταλοδρομίας στο Τέξας, κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, φορώντας το λογότυπο της Nike στο στήθος.

Ο Αμερικανός χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στα 100 μέτρα έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο αντίπαλο του Γιουσέιν Μπολτ τα τελευταία χρόνια. Ήταν δεύτερος πίσω από τον Τζαμαϊκανό στον τελικό των 100 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας το 2013.

Το 2014 οι πέντε από τις έξι καλύτερες επιδόσεις ήταν δικές του και ολοκλήρωσε τη σεζόν με ατομικό ρεκόρ 9.77 δευτερόλεπτα. Φυσικά ο Μπολτ δεν έτρεξε ούτε σε ένα 100άρι, αλλά αυτό δεν ενοχλεί τη ψυχολογία του Γκάτλιν.

" Η φετινή χρονιά αφορά μόνο μετάλλια. Θέλω να πάρω νίκες που σημαίνουν κάτι. Ναι, θα έλεγα πως είναι αυτός που πρέπει να νικήσουν οι άλλοι", δήλωσε ο Γκάτλιν στο πρακτορείο Associated Press.

Ο Γκάτλιν επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2010 μετά από αποχή τεσσάρων ετών εξαιτίας χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Η αρχική τιμωρία είχε 8ετη διάρκεια. Ήταν η δεύτερη φορά που είχε πιαστεί ντοπέ, αλλά η πρώτη δεν είχε ληφθεί υπόψη, αφού προσκόμισε έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ουσία βρισκόταν στα φάρμακα που έπαιρνε από παιδί.

Δεν έχει γίνει ωστόσο δεκτός από την "οικογένεια" του στίβου και η πρόσφατη είδηση πως η αθλητική εταιρεία Nike του έδωσε ξανά συμβόλαιο, προκάλεσε οργή στα social media και ανεξήγητα στα βρετανικά ΜΜΕ. Μέχρι και η παγκόσμια ρέκορντγουμαν στο Μαραθώνιο, η Πόλα Ράντκλιφ που έχει χορηγό την ίδια εταιρεία, αμφισβήτησε την απόφαση των ανθρώπων της Nike.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ