ΣΤΙΒΟΣ

"Ο Φιλιππίδης προσπαθεί για τα 6 μέτρα"

"Ο Φιλιππίδης προσπαθεί για τα 6 μέτρα"

Το Sport24.gr αναζήτησε την άποψη του προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, Δημήτρη Κυτέα για το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ που σημείωσε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,85μ.

Αφού πρώτα ο Κώστας Φιλιππίδης κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5,85μ. στο street pole vault στη γερμανική πόλη Λαντάου, ανέβασε τον πήχη στα 5,90μ. Κι αν αυτά τα ύψη είναι σημαντικά για εμάς, δεν έχουν καμιά σημασία για τον ίδιο και τον προπονητή του, τον Δημήτρη Κυτέα.

" Όλη η προσπάθεια γίνεται για τα έξι μέτρα, για το καλύτερο. Δείχνει πως έχει τη δυνατότητα για ψηλότερα. Ό,τι κάνουμε χτίζεται σταδιακά. Σε κάποιους αγώνες θα τα πάει καλά, σε άλλους όχι", είπε ο προπονητής του Φιλιππίδη από το ξεκίνημα της καριέρας του στο Sport24.gr από τις Σέρρες που βρίσκεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων. Ο Φιλιππίδης επιστρέφει απόψε (26/6) από τη Γερμανία.

" Στον πρώτο του αγώνα στην Ιαπωνία έκανε 5,40μ. Το ταξίδι ήταν μεγάλο, ήθελε δυο μέρες να πάει και να έρθει. Το ίδιο δύσκολο ήταν και το ταξίδι στην Αμερική (Γιουτζίν). Εγώ δεν μπορώ να ακολουθώ τον αθλητή σε όλα τα ταξίδια, ένας αθλητής στίβου χρειάζεται τον προπονητή του. Στη Γερμανία που αγωνίστηκε είχα τους φίλους μου προπονητές και τον βοήθησαν. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσει το ίδιο καλά και στους επόμενους αγώνες".

Ο Φιλιππίδης που μετράει δέκα τουλάχιστον άλματα πάνω από τα 5,80μ. έχει τρεις συνεχόμενους αγώνες αρχής γενομένης από το Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο (4/7) και ακόμα δύο Diamond League στη Λωζάννη (9/7) και στο Μονακό (17/7).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ