ΣΤΙΒΟΣ

Ο Φιλιππίδης 2ος στη συνολική βαθμολογία των Diamond League

Konstadinos Filippidis of Greece competes in men¢s pole vault qualification during Day First of the 15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 at Bird's Nest National Stadium in Beijing, China...China, Beijing, August 22, 2015..Picture also available in RAW (NEF) or TIFF format on special request...For editorial use only. Any commercial or promotional use requires permission...Adam Nurkiewicz declares that he has no rights to the image of people at the photographs of his authorship....Mandatory credit:.Photo by © Adam Nurkiewicz / Mediasport
Φιλιππίδης INTIME SPORTS

Για 3η διαδοχική χρονιά ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν ο μοναδικός αθλητής που κατάφερε να κοντράρει μέχρι τελευταία στιγμή τον Ρενό Λαβιλενί. Ο Έλληνας αθλητής κατετάγη στη 3η θέση στο Diamond League των Βρυξελλών.

Όπως το 2013 και το 2014, έτσι και φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League, ενώ μέχρι την τελευταία του προσπάθεια στον τελικό των Βρυξελλών, την Παρασκευή (11/9), ήταν μέσα στο στόχο του και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Τελικά ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα με 5,80 μέτρα. Ο 29χρονος ξεπέρασε διαδοχικά τα 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ., 5,80 μ. και έκανε το πρώτο του άκυρο άλμα στα 5,85 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην κάνει άλλη προσπάθεια στα 5,85 μ. και να συνεχίσει στα 5,90 μ., καθώς ήδη Λαβιλενί και Μπαρμπέρ είχαν περάσει το παραπάνω ύψος.

Ο πρωταθλητής μας δεν τα κατάφερε, ωστόσο για μία ακόμη φορά έδειξε πως είναι ένας απο τους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη. Ο Ρενό Λαβιλενί κατέκτησε το διαμάντι για έκτη φορά και παρέμεινε ο μοναδικός νικητής του διαμαντιού από το 2010 και την έναρξη της σειράς αγώνων απο την IAAF. Ο Γάλλος είναι ο μοναδικός αθλητής στο σύνολο των 32 αγωνισμάτων, που καταφέρνει κάτι ανάλογο.

Ο Φιλιππίδης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη σειρά αγώνων με 12 βαθμούς και τη νίκη στη διοργάνωση του Παρισιού, όπου ξεπέρασε τα 5,91 μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ