ΣΤΙΒΟΣ

Ο Δουβαλίδης "πατάει" γκάζι και δεν σταματάει

Ο Δουβαλίδης "πατάει" γκάζι και δεν σταματάει
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 13.33 στα 110μ μετ εμποδίων και δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η δεκαήμερη αγωνιστική περιήγηση του Κώστα Δουβαλίδη σε στάδια της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων αγωνίστηκε στο μίτινγκ "Ιστβαν Γκιουλάι" στο Σεκεσφεχερβάρ της Ουγγαρίας, όπου ήταν νικητής στη σειρά του και δεύτερος στο σύνολο με 13.33, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Δουβαλίδης παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον προσαγωγό, όχι μόνο μπήκε στην κούρσα, αλλά κατάφερε να αποφύγει περιττά λάθη, καθώς έφυγε πολύ καλά από τον βατήρα και ήταν εξίσου δυναμικός και τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μισό της. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα βελτίωσε το 13.34, που πέτυχε πρώτη φορά στις 20 Ιουλίου του 2013 και ισοφάρισε πριν λίγα εικοσιτετράρα, το Σάββατο στο Diamond League του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση ο Δουβαλίδης δείχνει πως διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, δεδομένο του ότι είναι σταθερός και αποτελεσματικός, ενώ δείχνει να βελτιώνεται αισθητά μέσα από τους αγώνες. Η επίδοση του Δουβαλίδη, ο οποίος ήταν νικητής πάνω στο νήμα, έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως έγινε με αντίθετο άνεμο 1,2 μέτρα. Στην δεύτερη - λεγόμενη - γρήγορη σειρά νικητής ήταν ο Σεργκέι Σουμπένκοφ με 13.27 και δεύτερος ο Τζέισον Ρίτσαρτσόν με 13.35.

"Εκανα αυτό που έψαχνα χρόνια"

Για έναν αθλητή όπως ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο αγωνιστικό προσκήνιο εδώ και χρόνια σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις, το ζητούμενο είναι η εξέλιξη μέσα από την σταθερότητα.

Κάτι δηλαδή που ο 28χρονος κατάφερε να πετύχει το τελευταίο δεκαήμερο. Τρεις αγώνες σε οχτώ ημέρες με απολογισμό τις δύο κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του (13.33 στην Ουγγαρία, 13.34 στο Παρίσι).

Ο Δουβαλίδης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά εκείνους που υποστηρίζουν πως η βελτίωση έρχεται από τους αγώνες. «Μπορούσα να φύγω λίγο καλύτερα στα πρώτα μέτρα, τα οποία ήταν πιο αργά από ότι θα ήθελα. Αν δεν είχαμε τον άνεμο και δεν με απασχολούσε το θέμα του προσαγωγού μου, θα έτρεχα καλύτερα», είπε ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα και συμπλήρωσε με ικανοποίηση: «Δεν πειράζει...έκανα αυτό που έψαχνα εδώ και πολλά χρόνια: τρεις διαδοχικές κούρσες σε γρήγορους χρόνους. Αυτό είναι σταθερότητα».

Ο Δουβαλίδης θα επιστρέψει σήμερα στην Ελλάδα, ωστόσο είναι ήδη σε επαφή με την μάνατζερ του για τις ...επόμενες αγωνιστικές κινήσεις. Παρόλα αυτά στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να δώσει οριστική λύση στις ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

«Ευτυχώς δεν είναι πόνος, αλλά μία ενόχληση. Νιώθω σφιχτό τον προσαγωγό μου σε σημείο να μην με αφήνει να κάνω κινήσεις ελεύθερα», εξήγησε.

Αναφορικά με το τι άλλαξε και έχει καταφέρει φέτος να παρουσιάζεται σταθερός και …γρήγορος, είπε: «Πιστεύω ότι είμαι συγκροτημένος και συγκεντρωμένος σε πράγματα που έπρεπε να κάνω και πέρυσι αλλά δεν έβγαιναν. Φυσικά έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Με βοήθησε πάρα πολύ η συμμετοχή μου στο Diamond League, με έκανε να δω τα πράγματα διαφορετικά και παρά τον πόνο να σκεφτώ ότι πρέπει να τρέξω γρήγορα και να μην σκέφτομαι κάτι άλλο. Φυσικά για να καταφέρω να σταθεροποιηθώ σε αυτό το επίπεδο με βοήθησε ο προπονητής μου (σ.σ. Μπάμπης Σδρόλας) που με καθοδήγησε σε αυτές τις επιδόσεις». Σε ό,τι αφορά την απόφαση να του να κάνει αλλαγές στο πρώτο εμπόδιο, είπε: «Συνεχίζω κανονικά με οχτώ βήματα. Δεν γίνεται να το αλλάξω στην μέση της χρονιάς αυτό θέλει δουλειά από την αρχή πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος»

Θετική παρουσία και για τον Μάστορα

Η θετικη επίδραση των αγώνων φαίνεται και στα αποτελέσματα του Αντώνη Μάστορα. Ο πρωταθλητής μας ναι μεν ήταν έκτος στον σημερινό αγώνα, ωστόσο με 2,30 μ. ισοφάρισε το ρεκόρ του στη θερινή σεζόν και έδειξε πως μέχρι το Πεκίνο θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Νικητής του αγώνα με 2,36 μ. ήταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ, που στη συνέχεια απέτυχε στα 2,40 μ. και δέυτερος ο Ντόναλντ Τόμας, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή με άλμα στα 2,34 μ., στην καλύτερη επίδοση που σημείωσε από το 2007 τη χρονιά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ