ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ η Ολυμπιονίκης του ύψους, Άννα Τσιτσέροβα

Ντοπέ η Ολυμπιονίκης του ύψους, Άννα Τσιτσέροβα

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι η Ολυμπιονίκης του ύψους στο Λονδίνο, Άννα Τσιτσέροβα είναι ανάμεσα στους αθλητές κι αθλήτριες από τη Ρωσία, που βρέθηκαν πρόσφατα να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του ύψους, Άννα Τσιτσέροβα, είναι μια από τους 31 αθλητές που κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστου λόγω επανεξέτασης του δείγματος για έλεγχο ντόπινγκ που είχε δώσει στο Πεκίνο το 2008, όταν και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ρωσίδα αθλήτρια είχε πάρει και τον Παγκόσμιο τίτλο το 2011 στο Νταεγού, προτού βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες..

H ΔΟΕ τη προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι 31 αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε επανεξέταση των δειγμάτων που είχαν δώσει στο Πεκίνο και αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

"Πριν τρεις ημέρες, η Άννα έλαβε ειδοποίηση ότι το δείγμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπειτα από νέο έλεγχο βρέθηκε θετικό. Μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό στοιχείο που ξέρουμε, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Όμως, όλοι το γνωρίζουν και ασχολούνται με το θέμα", ανέφερε ο προπονητής της, Εβγκένι Ζαγκορούλκο, επιβεβαιώνοντας την είδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ