ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ η Λισένκο

Ντοπέ η Λισένκο

Άλλη μια Ρωσίδα αθλήτρια πιάνεται ντοπαρισμένη. Αυτή τη φορά η 32χρονη σφυροβόλος και κάτοχος χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Τατιάνα Λισένκο, βρέθηκε θετική σε δείγμα του 2005.

Θετικό ήταν το δείγμα της Τατιάνα Λισένκο, δις παγκόσμιας πρωταθλήτριας και κατόχου του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, σε επανέλεγχο δειγμάτων που πάρθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το 2005, στο Ελσίνκι.

Η IAAF γνωστοποιεί ότι τιμωρεί προσωρινά την Λισένκο, γνωστή κι ως Τατιάνα Μπελομπορόντοβα μετά το γάμο της, γιατί βρέθηκε θετική σε επανέλεγχο των δειγμάτων, χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα ούτε την ημερομηνία του ελέγχου, αλλά ούτε και την ουσία στην οποία βρέθηκε θετική.

Με την ίδια διαδικασία θετική σε έλεγχο ντόπινγκ μετά από επανέλεγχο δειγμάτων του ίδιου τουρνουά (Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι) είχε βρεθεί και η Αφροδίτη Σκαφίδα, στις 4 Δεκέμβρη του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, η WADA αποφάσισε την επέκταση του επανελέγχου των δειγμάτων ντόπινγκ από οκτώ σε δέκα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ