ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ η Δεβετζή

Ντοπέ η Δεβετζή
INTIME SPORTS

Ένα δείγμα της Πηγής Δεβετζή από το 2007 βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία με την παλαίμαχη αθλήτρια να περνά από το πειθαρχικό του ΣΕΓΑΣ.

Ένα κρούσμα ντόπινγκ με... καθυστέρηση οκτώ ετών απασχολεί τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και λίγη ώρα. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ η IAAF ενημέρωσε την ελληνική ομοσπονδία για την ύπαρξη θετικού δείγματος της Πηγής Δεβετζή.

Το δείγμα είχε παρθεί το 2007 χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος. Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη τη χρονιά η σπουδαία άλτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να ακούγεται παράξενη όμως είναι κάτι το οποίο πραγματοποιεί σε βάθος δεκαετίας η IAAF.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2011 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών αφού σύμφωνα με την IAAF "απέτυχε να δώσει δείγμα" σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA το 2009 στην Ουκρανία όπου έκανε προετοιμασία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ