ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ δέκα χρόνια μετά η Σκαφίδα

Ντοπέ δέκα χρόνια μετά η Σκαφίδα
INTIME SPORTS

Νέο θετικό δείγμα σε χρήση αναβολικών ουσιών βρέθηκε στον ελληνικό στίβο με την Αφροδίτη Σκαφίδα να είναι ντοπέ σε δείγμα της που πάρθηκε το 2005.

Δέκα χρόνια μετά το δείγμα που έδωσε και τέσσερα χρόνια αφού έχει εγκαταλείψει τους στίβους η Αφροδίτη Σκαφίδα βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Σε αυτή την ενημέρωση προχώρησε ο ΣΕΓΑΣ έπειτα από σχετικό έγγραφο της IAAF.

Το συγκεκριμένο χαρτί έφτασε στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας την Τετάρτη (2/12) χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πρόκειται για δείγμα που πάρθηκε το 2005. Να σημειώσουμε ότι εκείνη τη χρονιά η Σκαφίδα είχε κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με επίδοση 4.55μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι.

Όπως και στην περίπτωση της Δεβετζή που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες. Αξίζει πάντως να επισημάνουμε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η πρώην πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει εγκαταλείψει τους στίβους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Μετά την σχετική ενημέρωση της IAAF, την Τετάρτη (2/12), ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την αθλήτρια Αφροδίτη Σκαφίδα.

Η IAAF ενημέρωσε την ομοσπονδία πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2005 και ζήτησε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασιας.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ