ΣΤΙΒΟΣ

Ντοπέ 28 αθλητές σε δύο παγκόσμια

Ντοπέ 28 αθλητές σε δύο παγκόσμια

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε πως η επανεξέταση δειγμάτων από τα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου το 2005 και το 2007, την οδήγησε στην απόφαση να επιβάλλει ποινές.

Έντεκα ημέρες πριν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Πεκίνο η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF) ανακοίνωσε πως 28 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2005 στο Ελσίνκι και το 2007 στην Οζάκα, βρέθηκαν ντοπέ.

Η επανεξέταση των δειγμάτων τους, έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΙAAF θα προχωρήσει στην επιβολή ποινών, διευκρινίζοντας πως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Δεν αποκλείεται όμως όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα να έχουμε αναδιανομή μεταλλίων.

Τα νέα έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για το στίβο μετά το ρεπορτάζ των Τάιμς του Λονδίνου και ενός ντοκιμαντέρ στη γερμανική τηλεόραση που έκαναν λόγο για 800 "ύποπτα" δείγματα σε περίπου 1.200 δείγματα που έχουν δοθεί.

Η IAAF ξεκίνησε να αποθηκεύει δείγματα το 2005. Φέτος τον Απρίλιο η ομοσπονδία προχώρησε σε επανεξετέση παλαιοτέρων δειγμάτων. Το αποτέλεσμα είναι 28 αθλήτές να έχουν παρουσιάσει 32 "ύποπτα" δείγματα. Ατυχώς το ντόπινγκ παραμένει χρόνια μπροστά από τους ελέγχους απαγορευμένων ουσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ