ΣΤΙΒΟΣ

Ντεμπούτο στη Μόσχα για Τσάτουμα

ΑΖ
ΑΖ INTIME SPORTS

Από τη Μόσχα θα ξεκινήσει η χρονιά για τον «ασημένιο» πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Λούη Τσάτουμα, την Κυριακή (1/2). Επιστολή στον Σταυρό Κοντονή έστειλε ο Παναγόπουλος.

Ο έμπειρος άλτης θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει από νωρίς καλές επιδόσεις και να δείξει τις διαθέσεις του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, όπου θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού τον περσινό χειμώνα έφτασε έως την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ, ενώ με άλμα στα 8,23 μ. βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ.

Παρέα με τον Τσάτουμα αναχωρεί την Παρασκευή (30/1) για την Μόσχα και ο Γιώργος Τσάκωνας, που θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μετά το 7,38 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά. Ο αθλητής θα επιδιώξει να κυνηγήσει μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. «Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τσάτουμα, στόχος σε πρώτη φάση να ξεμπερδέψει με το όριο (7,95 μ.), μία επίδοση πάνω από τα 8,00 μ. στην χρονική περίοδο που βρισκόμαστε θα ήταν επιθυμητή», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Βασιλικός και συμπλήρωσε: « Η προετοιμασία του (σ.σ. Τσάτουμα) έχει πάει μέχρι στιγμής καλά, παρά τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ. Για τον Τσάκωνα θα είναι ο δεύτερος αγώνας, δυστυχώς στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά δεν είχε καλή απόδοση, ίσως αυτό οφείλεται σε μια ίωση που πέρασε στις γιορτές. Τώρα αρχίζει να ανακάμπτει και ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση στον «Ρώσικο Χειμώνα. Εφόσον δεν γίνει η ημερίδα στις 8 του μηνός στο ΣΕΦ, η επόμενη εμφάνιση τους θα γίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Μετά τα 2,20 μ. στην ημερίδα του περασμένου Σαββάτου, ο Κώστας Μπανιώτης θα συνεχίσει τους αγώνες του στη Μόσχα με στόχο το όριο συμμετοχής στο ύψος (2,26 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Για την Μόσχα αναχωρεί αύριο και η Εφη Κολοκυθά, στο ντεμπούτο της στη σεζόν. Η άλτρια του μήκους θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν δυνατό αγώνα και να κυνηγήσει ανάλογη των δυνατοτήτων της.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχήθηκε στον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Επιστολή στο νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, προκειμένου να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του.

Στην ίδια επιστολή, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ - εκφράζοντας το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου - αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει να πάψει ο αθλητισμός να αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Παράλληλα στάθηκε στις δράσεις της ομοσπονδίας σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ζήτησε από το νέο Υφυπουργό συνάντηση, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά όλα τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ