ΣΤΙΒΟΣ

Νέο σοκ για τη Ρωσία, πέντε ακόμη αθλητές ντοπέ

Νέο σοκ για τη Ρωσία, πέντε ακόμη αθλητές ντοπέ

Η ρωσική Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε πως πέντε ακόμη αθλητές βρέθηκαν ντοπέ σε επανελέγχους δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

Τα "χτυπήματα" δεν έχουν τελειωμό για τον ρωσικό στίβο που δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο και δεν λέει να σταματήσει η κατρακύλα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μετά την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για κρούσματα ντόπινγκ. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως πέντε ακόμη αθλητές βρέθηκαν ντοπέ σε επανελέγχους δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

Ξεκινώντας από τους Αγώνες στο Λονδίνο, ο λόγος γίνεται για τις Αντονίνα Κριβοσάπκα και Γεβγκένια Κολόντκο. Η πρώτη είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 4x400 και η δεύτερη επίσης το ασημένιο στη σφαιροβολία. Αμφότερες κλήθηκαν να επιστρέψουν τα μετάλλια τους στη ΔΟΕ. Και οι δυο τιμωρήθηκαν με διετή αποκλεισμό από τους στίβους.

Η Κριβοσάπκα αναμένεται να έχει και περαιτέρω απώλειες μάλιστα, αφού θα χάσει το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία και το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού ένα χρόνο μετά.Έτσι, οι ΗΠΑ θα πάρουν την πρώτη θέση στη σκυταλοδρομία και τα άλλα δυο μετάλλια πάνε σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. Στα 400 μέτρα, το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση θα πάει στην Τζαμαϊκανή, Στέφανι ΜακΦέρσον.

Συν τις άλλοις, θετικός σε επανέλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε και ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ, ο οποίος ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, όπως και η δισκοβόλος, Βέρα Γκανέγεβα. Επίσης, δύο χρόνια αποκλεισμός επιβλήθηκε και στη σφυροβόλο, Άννα Μπουλγκάκοβα, η οποία στην Νταεγού κατετάγη 5η.

Όλοι τους βρέθηκαν "θετικοί" σε τουριναβόλη, το οποίο είναι ένα στεροειδές αναβολικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ