ΣΤΙΒΟΣ

Νέο ρεκόρ από την Μαρινάκου

Νέο ρεκόρ από την Μαρινάκου

Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στα 800μ. έκανε η Αναστασία Μαρινάκου. Πολύ καλή εμφάνιση από τις Φιλάνδρα και Φέρρα. Ντεμπούτο για Δουβαλίδη.

Το ταξίδι τους από την Αιθιοπία για την Ελλάδα, κράτησε περισσότερες ώρες, από ότι υπολόγισαν. Συνολικά 36 ώρες μεσολάβησαν από την Αντίς Αμπέμπα στην Αθήνα με…ενδιάμεσες στάσεις το Κάιρο και την Κύπρο.

Τελικά ο Χρήστος Παπαχρήστος και οι αθλήτριες του έφτασαν στην Ελλάδα στις 22.00 της Παρασκευής, δηλαδη 10 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα και σήμερα βρέθηκε στο ΣΕΦ για τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν.

Παρόλα αυτά η Ελενα Φιλάνδρα και η Αναστασία Μαρινάκου δεν δυσκολεύτηκαν να πραγματοποιήσουν πολύ καλή εμφανιση στα 800 μέτρα. Η Φιλάνδρα πήρε τη νίκη με 2.05.33 και έδειξε πως θα απειλήσει ανοιχτά το όριο για Πράγα (2.03.50), όμως, η Μαρινάκου ήταν αυτή που έκλειψε την παράσταση.

Η νεαρή δρομέας τερμάτισε σε 2.07.83 και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, το οποίο ήταν 2.08.48 από τον περσινό χειμώνα. Οι δύο αθλήτριες βρέθηκαν για 24 ημέρες στην Αιθιοπία, όπου πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. «Θα ήθελα να έχω σημειώσει καλύτερο χρόνο. Ενοιωθα ξεκούραστη και στη διάρκεια της κούρσας και μετά από αυτήν. Στόχος είναι τα 1.500 μ., απόσταση στην οποία θέλω να πιάσω το όριο για την Πράγα», είπε η νεαρή δρομέας, που είναι στη λίστα αναμονής για το μίτινγκ της Στοκχόλμης.

Η Φιλάνδρα, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 10 του μηνός στο Παρίσι.

Ατομικό ρεκόρ με...κράμπα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ανδριάνα Φέρρα στο μίτινγκ της Βιέννης, καθώς ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Η σπρίντερ του Μάκη Κατσαντώνη διένυσε την απόσταση σε 7.63 στον προκριματικό και σε 7.61 στον τελικό βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε την όγδοη θέση.

«Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση. Δυστυχώς στην προπόνηση της Παρασκευής έπαθα μια κράμπα στο γαστροκνήμιο, που μου δημιούργησε πρόβλημα, καθώς τέθηκε θέμα και συμμετοχής μου», είπε η Φέρρα και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα και να μπορέσω να τρέξω στο μίτινγκ της Γάνδης».

Η Φέρρα από την περσινή σεζόν έχει καταφέρει να βρεθεί και πάλι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και άφησε πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών.

Ντεμπούτο Δουβαλίδη γεμάτο υποσχέσεις

Πέρασε τέσσερις εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας στην Λευκωσία, έχοντας ως μόνη στιγμή χαλάρωσης την αγαπημένη του κονσόλα παιχνιδιών. Επέστρεψε την Παρασκευή από την Κύπρο και σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του κούρσα στη σεζόν.

Ακόμη κι έτσι, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν δυσκολεύτηκε να διανύσει τα 60 μ. εμπ. σε 7.63, να πιάσει το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, να γίνει ο τρίτος αθλητής φέτος στον κόσμο και να δείξει πως οι…ευρωπαίοι συνάδελφοι του θα πρέπει να τον υπολογίζουν. Παράλληλα ο έμπειρος εμποδιστής πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ, που είναι 7.60 από πέρυσι. «Προέρχομαι από σκληρή προπόνηση, αυτός είναι και ο λόγος που δεν περίμενα να τρέξω τόσο γρήγορα στην πρώτη μου κούρσα στη σεζόν», είπε ο έμπειρος εμποδιστής που αναμένεται να κάνει και κάποια κούρσα στο εξωτερικό. Δεύτερος με 8.08 ήταν ο Νίκος Σαισανάς και τρίτος με νέο ατομικό ρεκόρ ο Μιχάλης Κιάφας με 8.13.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ