ΣΤΙΒΟΣ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από Φιλιππίδη!

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από Φιλιππίδη!
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης πήρε τη σκυτάλη των ελληνικών επιτυχιών, στο Diamond League του Παρισιού, από τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ (5,91 μ.) στο επί κοντώ και τρίτη επίδοση στον κόσμο.

Μαγική νύχτα για την Ελλάδα, στο Παρίσι. Ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ των Ανδρών "πέταξε" στα 5,91 μ. , ανακηρύχθηκε νικητής, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ η επίδοσή του είναι η τρίτη καλύτερη στον κόσμο.

Στη συνέχεια προσπάθησε για πρώτη φορά στην καριέρα του να σπάσει το "φράγμα" των 6 μέτρων καθώς δοκίμασε στα 6,01 μ., αλλά χωρίς επιτυχία. Τα 5,91 ήρθαν μετά από τα 5,85 μ. στο Λαντάου της Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες.

Αρχικά ο πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό ξεπέρασε με την πρώτη στα 5.56μ, τα 5.71μ, με τη δεύτερη τα 5.81μ, έπειτα άφησε τα 5.86μ για να "καθαρίσει" με το δεύτερο άλμα τα 5.91μ. και προσπάθησε τρεις φορές στα 6.01μ.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κώστα Δουβαλίδη που με χρόνο 13.34 (0,4) ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μ.

Οι καλύτεροι φέτος στον κόσμο:

1.Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 6,05μ.

2.Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία) 5,92μ.

-.Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5,92μ.

3.Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,91μ.

-.Σόνασι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5,91μ.

Οι φετινοί αγώνες του Φιλιππίδη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς ξεπέρασε τα 5,70 μέτρα στο μίτινγκ της Ορλεάνης - στις 17 Ιανουαρίου -και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία). Χαμηλές "πτήσεις" τόσο στο Κότμπους όσο και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας - στις 27 και 29 Ιανουαρίου αντίστοιχα - με την επίδοσή του να είναι 5,60 μ. Επιστροφή στα… καλά άλματα για τον Κώστα Φιλιππίδη, που ξεπέρασε τα 5,71 μ. στο μίτινγκ του Ντεσάου - στις 11 Φεβρουαρίου - και βελτίωσε την επίδοσή του.

Στις 17 του Φλεβάρη, ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την τρίτη θέση με 5,65μ. στο άλμα επί κοντώ στο μίτινγκ "Pedro's Cup" στην Πολωνία, ενώ στις 25 του μηνός με άλμα στα 5,70μ. κατετάγη τέταρτος, στο μίτινγκ "Malmo Games" στο Μάλμε της Σουηδίας.

Στις 7 Μαρτίου, ο Κώστας Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,75μ, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει σε θέση μεταλλίου (κατέλαβε την πέμπτη θέση) στον τελικό του επί κοντώ στην Πράγα. Στο Diamond League της Ντόχα, στις 16 Μαΐου, ίδια επίδοση.

Στις 25 Μαΐου, ο Κώστας Φιλιππίδης κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 5,85μ. στο Λαντάου της Γερμανίας.

Η εξέλιξη των επιδόσεών του ανά χρονιά

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από Φιλιππίδη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ