ΣΤΙΒΟΣ

Νέα μεγάλη "πτήση" για την Κυριακοπούλου

Νέα μεγάλη "πτήση" για την Κυριακοπούλου
INTIME SPORTS

Η Νικόλ Κυριακοπούλου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες πέρασε τα 4.80μ. στο Diamond League της Νέας Υόρκης.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και για πρώτη στην θερινή περίοδο, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να ανέβει πάνω από τα 4,80 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγάννη, ανεπηρέαστη από το υπερατλαντικό ταξίδι και την κούραση, που αυτό της προκάλεσε, κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Diamond League της Νέας Υόρκης και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η 30χρονη ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα της, καθώς χρειάστηκε τρία άλματα στα 4,54 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 4,64 μ. κι έπειτα έκανε από ένα άλμα σα 4,74 μ. και 4,80 μέτρα. Η Κυριακοπούλου ισοφάρισε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, που πέτυχε στις 21/2 στο Μπέρμιγχαμ, ενώ βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ της στον ανοιχτό, το οποίο ήταν 4,73 μέτρα, από το ντεμπούτο της φέτος στην σεζόν.

Η μάχη για την πρώτη θέση στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ σκληρή, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι η Κυριακοπούλου με αυτή τη σπουδαία επίδοση έμεινε δεύτερη. Νικήτρια με την ίδια επίδοση ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ. Με αυτή της την εμφάνιση η Κυριακοπούλου έφτασε τους έξι βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας με έξι, πίσω από την Μούρε (8).

Η Τζένιφερ Σουρ ήταν τρίτη στον αγώνα με 4,54 μέτρα. Η Κυριακοπούλου διανύει πολύ δυνατή σεζόν, δεδομένο του ότι από τον πρώτο της αγώνα κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,73 μ., ενώ στους άλλους δύο αγώνες της ξεπέρασε τα 4,62 μ. και 4,60 μέτρα.

Σε κακή ημέρα βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, που δεν ξεπέρασε το αρχικό 4,44 μ. και ακυρώθηκε. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό και κλειστό στίβο, ταλαιπωρήθηκε από σύσπαση στο δικέφαλο, που την κράτησε πίσω στις προπονήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ