ΣΤΙΒΟΣ

Νακόπουλος: "Αν πάω στο Ρίο θα έχω πετύχει όσα ονειρευόμουν"

Νακόπουλος: "Αν πάω στο Ρίο θα έχω πετύχει όσα ονειρευόμουν"
[email protected]

Ο Κώστας Νακόπουλος λίγες μέρες πριν από τη συμμετοχή του στο Spetses mini Marathon (9-11/10) μίλησε στο Sport24.gr για το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σας καλεί στις Σπέτσες.

Στα 28 του χρόνια ο Κώστας Νακόπουλος δείχνει έτοιμος να παλέψει για το μεγάλο του όνειρο όπως το χαρακτήρισε που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο δρομέας των μεσαίων αποστάσεων του ΓΕΑ Τρικάλων αφήνει πίσω του τη δύσκολη χρονιά που είχε και ετοιμάζεται να "πιάσει" το όριο για τη γιορτή του αθλητισμού στη Βραζιλία.

Πριν από 1,5 περίπου χρόνο κατέρριψε το ρεκόρ του Παναγιώτη Στρουμπάκου που κρατούσε 16 χρόνια.

Αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Spetses mini Marathon (9-11/10). Ο Κώστας Νακόπουλος μίλησε στο Sport24.gr και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και εσείς στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στις Σπέτσες.

Αναλυτικά όλα όσα μας δήλωσε:

Κ. Νακόπουλε μία ακόμα χρονιά στο στίβο ολοκληρώθηκε. Ποιος είναι ο απολογισμός που κάνετε για αυτή;

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά κυρίως γιατί αντιμετώπισα τραυματισμούς. Παρ’ όλα αυτά κατάφερα να κερδίσω το Πανελλήνιο και το Βαλκανικό πρωτάθλημα. Συνολικά, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, όμως κοιτάζω μπροστά γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος στόχος: οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να έχω συνεχή βελτίωση για να καταφέρω να πιάσω το όριο".

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο καταφέρατε να καταρρίψετε το ρεκόρ του Παναγιώτη Στρουμπάκου στα 800μ που κρατούσε 16 χρόνια. Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος σας;

"Αν καταφέρω να πετύχω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς μπορώ να πω ότι θα έχω πετύχει ό,τι στόχο είχα θέσει όταν ξεκίνησα τον αθλητισμό. Είναι όμως πολύ δύσκολος στόχος. Γι’ αυτό και πρέπει να πηγαίνω βήμα-βήμα. Να βελτιώνομαι συνεχώς, να βελτιώσω το ατομικό μου και το πανελλήνιο ρεκόρ κι έπειτα βλέπουμε".

Τα 800μ. είναι ένα επίπονο αγώνισμα αφού συνδυάζουν και δύναμη και αντοχή. Πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κάποιος το συνδυασμό αυτό;

"Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πολύ λεπτή ισορροπία που απαιτείται από αυτό το αγώνισμα. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η προπόνηση. Όπως λέμε στον αθλητισμό, η προπόνηση πρέπει να είναι δύσκολη και επίπονη για να είναι εύκολος ο αγώνας. Ένας συνδυασμός του κατάλληλου προγράμματος προπόνησης και του χρόνου που περνάς στο γήπεδο είναι αυτός που μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στον κόσμο του ελληνικού αθλητισμού με την οικονομική κρίση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ποια είναι τα εμπόδια που καλείστε εσείς να ξεπεράσετε;

"Η γενιά μου είναι αλήθεια ότι βρήκε αυτήν την κατάσταση και μάθαμε έτσι. Κατά συνέπεια δεν έχει βαρύτητα να σχολιάσω κάτι εγώ. Η προηγούμενη γενιά έζησε τη μετάβαση και έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει και να αναδείξει τις διαφορές. Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι ελλείψεις σε υποδομές είναι τεράστιες και η Ομοσπονδία είναι απούσα. Από την άλλη πλευρά, είναι τόσο γενικευμένο το πρόβλημα στην κοινωνία που δεν αισθάνομαι καλά να παραπονιέμαι, ακούγεται αλαζονικό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 40 χρόνια και δεν μπορούν να ζήσουν. Θεωρώ ότι είμαι τυχερός που έχω κάνει το χόμπυ μου επάγγελμα".

Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον βλέπουμε μία στροφή στον μαζικό αθλητισμό και κυρίως στο τρέξιμο με διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν αγώνες όπως το Spetses Mini Marathon;

"Είναι ευλογία. Είναι μια τάση που υπάρχει χρόνια στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες εδώ και 30-40 χρόνια. Επιτέλους, γίνεται και στην Ελλάδα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους όσοι συμμετέχουν. Κάνεις πολύ καλό στον εαυτό σου, είναι κάτι σαν ψυχανάλυση, ενώ παράλληλα κάνεις καλό και στην υγεία σου, καθώς βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση. Επιπλέον, τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν παράδειγμα και για παιδιά καθώς, παρακολουθώντας τους μεγαλύτερους μπαίνουν στην κουλτούρα του αθλητισμού".

Εσείς δεν θα συμμετάσχετε για πρώτη φορά στον αγώνα. Τι θα λέγατε σε όσους σκέφτονται να το κάνουν και ποιοι λόγοι θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στις Σπέτσες σε λίγες ημέρες;

"Είναι καλό ο καθένας να αθλείται για τον εαυτό του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θέτουμε μικρούς στόχους και να δουλεύουμε γι’ αυτούς. Τέτοιοι αγώνες είναι ευκαιρία να τσεκάρουμε τη βελτίωσή μας. Αν το συνδυάσεις αυτό με την ομορφιά των Σπετσών, προκύπτει μια υπέροχη ευκαιρία".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ