ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ για αφαίρεση μεταλλίου: "Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται"

Jamaica's Usain Bolt bids farewell during a lap of honor at the end of the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 13, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Jamaica's Usain Bolt bids farewell during a lap of honor at the end of the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 13, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Αφαιρέθηκε χρυσό μετάλλιο από τον Γιουσέιν Μπολτ στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Πεκίνο εξαιτίας του ότι ο συναθλητής του, Νέστα Κάρτερ, είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Τι σχολίασε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ.

Ο Νέστα Κάρτερ δεν δικαιώθηκε από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο (CAS) της Λοζάνης, καθώς απέρριψε την έφεσή του κατά της απόφασης για την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ο Κάρτερ είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία "Methylhexanamine", στο πλαίσιο επανελέγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα από τους Αγώνες του Πεκίνου.

Να σημειωθεί πως ίχνη της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκαν και στο δεύτερο δείγμα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, στο πλαίσιο των επανελέγχων που ζήτησε η ΔΟΕ. Ο Κάρτερ, ο οποίος κατέκτησε στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μέτρα με τους συμπατριώτες του, Μάικλ Φράτερ, Γιουσέιν Μπολτ και Ασάφα Πάουελ, έχασε το μετάλλιο του και προσέφυγε στο CAS για να "καθαρίσει" το όνομά του, αλλά το CAS απέρριψε το αίτημά του.

"Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά στο τέλος της ημέρας η χαρά της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία το 2008 στο Πεκίνο μαζί με τους συναθλητές μου θα μείνει για πάντα", έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο θρύλος των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ.

AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ