ΣΤΙΒΟΣ

Μπίντγκοζ 2017: Ρεκόρ και τελικός για την Αραμπατζή

Μπίντγκοζ 2017: Ρεκόρ και τελικός για την Αραμπατζή

Η Θεοδώρα Αραμπατζή έκανε αυτό που αποτελεί το βασικό ζητούμενο κάθε αθλητή που μετέχει σε έναν αγώνα καθώς ξεπέρασε τον εαυτό με τη συμμετοχή στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της.

Η αθλήτρια του Θωμά Κυριαζή, στην τρίτη ημέρα των αγώνων στο Μπίντγκοζ, έστειλε το ακόντιο στα 54,79 μ. και πανηγύρισε όπως ήταν φυσιολογικό αυτή της την επιτυχία.

Η Αραμπατζή τις δύο τελευταίες σεζόν βρίσκεται σε ανοδική πορεία κάτι που φάνηκε και με την παρουσία της στο σημερινό αγώνα. Η αθλήτρια βελτίωσε φέτος τέσσερις φορές το ρεκόρ της, αφού είχε προηγηθεί το 51,16 μ. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, το 52,90 μ. στα Παπαφλέσσεια, το 53,53 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το 54,79 μ. σήμερα στο Μπίντγκοζ. Πλέον η αθλήτρια έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το φράγμα των 55,00 μέτρων.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Σάρα Κόλακ, το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος με 61,93 μ. και ακολούθησε η Τουρκάλα Εντά Τουγκσούζ με 61,81 μέτρα. Συνολικά 13 αθλήτριες έπιασαν το όριο και θα πάρουν μέρος στον αυριανό τελικό (20.00).

Με συμμετοχή στον προκριματικό της δισκοβολίας ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση το Κυριάκος Ζώτος. Ο αθλητής έχοντας πραγματοποιήσει καλή παρουσία στη σφαιροβολία, όπου κατέλαβε την 10η θέση, αγωνίστηκε και στη δισκοβολία, όπου ήταν 16ος με 53,57 μέτρα.

Ένατη η Σκαρβέλη στη σφαιροβολία

Την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ολοκλήρωσε η Σταματία Σκαρβέλη. Η 23χρονη αθλήτρια έμεινε στην ένατη θέση του αγωνίσματος με καλύτερη βολή στα 15,94 μέτρα.

Εξάλλου στον τελικό των 20χλμ. βάδην θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης. Ο πρωταθλητής του βάδην έχει εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις μικρότερων κατηγοριών, όμως, για πρώτη φορά θα πάρει μέρος σε αντίστοιχη διοργάνωση στα 20λχμ. Ο αθλητής έχει στα πόδια 1.25.32 επίδοση που του επιτρέπει να κυνηγήσει ένα καλό πλασάρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ