ΣΤΙΒΟΣ

Μπίντγκοζ 2017: Νέο ρεκόρ στα 10.000μ η Μιχαλά, 10ος στη σφαιροβολία ο Ζώτος

Μπίντγκοζ 2017: Νέο ρεκόρ στα 10.000μ η Μιχαλά, 10ος στη σφαιροβολία ο Ζώτος

Η Ειρήνη - Ρία Μιχαλά πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση στα 10.000μ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, τερματίζοντας στην 13η θέση και κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Στη 10η θέση ο Κυριάκος Ζώτος στον τελικό της σφαιροβολίας.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Η Ειρήνη - Ρία Μιχαλά συμμετείχε στα 10.000 μ. και κάνοντας πολύ καλή κούρσα κατάφερε να τερματίσει στην 13η θέση. Η αθλήτρια του Αντώνη Στόικου όχι μόνο κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά να βελτιώσει και το ατομικό της ρεκόρ με 35.04.60. Η 20χρονη στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία έδειξε πως έχει τις δυνατότητες ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

Μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει και πάλι στη διοργάνωση σε δύο χρόνια. Η Μιχαλά, που κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας, ταξίδεψε στο Μπίντγκοζ με 35.42.74. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Τουρκάλα Γιασεμίν Καν με 31.39.80 και νέο ρεκόρ διοργάνωσης, δεύτερη η Σάρα Λάτι (Σουηδία) με 32.46.91 και τρίτη η Μπουσρά Κοκού (Τουρκία) 33.33.22.

ΔΕΚΑΤΟΣ Ο ΖΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ

Απ' την άλλη πλευρά, στον τελικό της σφαιροβολίας αγωνίστηκε ο Κυριάκος Ζώτος. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη μπορεί να μην κατάφερε να κυμανθεί στο φετινό του ρεκόρ, ωστόσο η παρουσία του και μόνο ανάμεσα στους 12 κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας του αποτελεί επιτυχία για εκείνον.

Ο Ζώτος κατέλαβε τη 10η θέση στον αγώνα με καλύτερη βολή στα 18,35 μ., ενώ είχε δύο ακόμη άκυρες προσπάθειες. Ο αθλητής στην τρίτη προσπάθεια είχε καλή βολή και αν είχε καταφέρει να κρατηθεί είναι πιθανό να κέρδισε μια θέση στην πρώτη οχτάδα, που έκλεισε τελικά με καλύτερη επίδοση στα 18,60 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ζώτος ήδη έχει διανύσει μια καλή σεζόν, εκπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τους στόχους τους, ενώ αύριο θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και στον προκριματικό της δισκοβολίας, σε έναν αγώνα από τον οποίο θα κερδίσει εμπειρία και γιατί όχι και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ