ΣΤΙΒΟΣ

Μπαίνουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού

Μπαίνουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού

Τα 16 από τα 35 μέλη της ελληνικής ομάδας ξεκινούν την προσπάθεια τους την πρώτη ημέρα (Τετάρτη, 6/7) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

Με εξαίρεση της Αλεξία Πάππας, η οποία μετέχει στον τελικό των 10.000 μ., οι υπόλοιποι αθλητές μας μετέχουν στη διαδικασία των προκριματικών. Η ελληνοαμερικανίδα αθλήτρια συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης, σε ένα αγώνισμα, που είναι ανοιχτό για καλά πλασαρίσματα.

Η 26χρονη έχει διανύσει την απόσταση σε 31.46.85, που είναι η πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις 18 αθλήτριες, που θα πάρουν θέση στην εκκίνηση. Η Τζο Παβέι είναι η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης και θα έχει ενδιαφέρον αν στα 42 της χρόνια καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα, η οποία θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ. Η 24χρονη αθλήτρια θα τρέξει στην 2η προκριματική σειρά των 100 μ. εμπ. και θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί στον ημιτελικό της Πέμπτης. Η Πεσιρίδου θα τρέξει στον πρώτο διάδρομο και για να προκριθεί θα πρέπει είτε να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις είτε ο χρόνος της να είναι στους πέντε καλύτερους στο σύνολο των τεσσάρων σειρών.

Στα μέτρα της Χρυσούλας Αναγνστοπούλου είναι το όριο για πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας. Η αθλήτρια χρειάζεται βολή πάνω από τα 58,00 μ. για απευθείας πρόκριση. Τα προγνωστικά είναι πάντως με το μέρος της, καθώς στους έξι από τους εννέα αγώνες της φετινής σεζόν είχε επίδοση πάνω από τα 58,00 μέτρα.Στον έκτο διάδρομο της τέταρτης σειράς στον προκριματικό των 200 μ. θα τρέξει η Μαρία Μπελιμπασάκη, που με φετινό 23.18 έχει την δεύτερη επίδοση της σειράς της. Στον απογευματινό ημιτελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτες και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον προκριματικό του μήκους. Στο Α΄γκρουπ μετέχει ο Νίκος Καψής με φετινό 8,00 μ., όσο και το όριο συμμετοχής στον τελικό και στο Β΄ο Γιώργος Τσάκωνας και ο Μιχάλης Μερτζανίδης, οι οποίοι διανύει σταθερή σεζόν. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν 12 αθλητές με το όριο των 8,00 μ. - κάτι που είναι το πιθανότερο- η λίστα θα συμπληρωθεί με τους αθλητές, που θα ακολουθούν με τα καλύτερα άλματα.

Από μία θέση στον ημιτελικό των 400 μ. διεκδικούν οι Ειρήνη και Αννα Βασιλείου. Πρώτη θα μπει στη διαδικασία του προκριματικού η Αννα Βασιλείου, η οποία θα τρέξει στην δεύτερη σειρά και με 52.50 έχει τον τρίτο χρόνο. Την καλύτερη επίδοση της τρίτης σειράς έχει η Ειρήνη Βασιλείου. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού μετέχει ο Γιάννης Κυριαζης. Το όριο συμμετοχής στον τελικό είναι 81,50 μ., επίδοση που είναι στις δυνατότητες του αθλητή μας (81,87 μ. ρεκόρ). Στο β΄γκρουπ και με στόχο μια βολή που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου μετέχει ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης (81,45 μ. ρεκόρ).

Την προσπάθεια του στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του ξεκινάει την Τετάρτη και ο Κώστας Φιλιππίδης, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αποστολής. Ο αθλητής μας ο οποίος είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, έχει ως πρώτο στόχο να ξεμπερδέψει χωρίς απρόοπτα από την διαδικασία του προκριματικού. Το όριο για τον τελικό έχει οριστεί στα 5,65 μέτρα με τον Φιλιππίδη να έχει περάσει στη θερινή σεζον τα 5,70 μέτρα. Ο πήχης θα ξεκινήσει από τα 5,15 μ. και θα συνεχίσει στα 5,35 μ., 5,50 μ., 5,60 μ. και 5,65 μέτρα. Στον προκριματικό του επί κοντώ αγωνίζεται και ο Δημήτρης Πατσουκάκης.

Διπλή εκπροσώπηση υπάρχει στο μήκος των γυναικών με την Χάιδω Αλεξούλη και την Εφη Κολοκυθά. Οι δύο αθλήτριες με βάση τα ρεκόρ τους (όριο 6,60 μ.) μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό και σε αυτό τους βοηθάει το γεγονός ότι ο προκριματικός γίνεται απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση οι αθλήτριες θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό. Την ευκαιρία να αποκομίσει εμπειρίες, οι οποίες θα της φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια θα έχει η Σταματία Σκαρβέλη, που αγωνίζεται στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Η αθλήτρια έχει ρεκόρ 16,75 μ. και το όριο για συμμετοχή στον τελικό είναι 17,30 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Έλληνες του Άμστερνταμ
Σημαιοφόρος η Στεφανίδη στο Άμστερνταμ
Από τον Μάντικα μέχρι τη Στεφανίδη και τον Τσάτουμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ