ΣΤΙΒΟΣ

"Μονομαχία" Κόε-Μπούμπκα

"Μονομαχία" Κόε-Μπούμπκα

Ο "τσάρος των αιθέρων" Σεργκέι Μπούμπκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου. Θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σεμπάστιαν Κόε.

Δύο αθλητές που έγραψαν ιστορία στο στίβο, ο Σεμπάστιαν Κόε και ο Σεργκέι Μπούμπκα, θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF).

Μετά την επίσημη υποψηφιότητα του Κόε, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, σήμερα (28/1) ήρθε η σειρά του Μπούμπκα, αντιπροέδρου της ΔΟΕ (σ.σ. διεκδίκησε την προεδρία από τον Τόμας Μπαχ) και προέδρο της ολυμπιακής επιτροπής της Ουκρανίας.

Ο 51χρονος που κατέρριψε 35 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ δήλωσε σχετικά "από τις ημέρες που έπαιζα στους δρόμους της πατρίδας μου, της Ουκρανίας, μέχρι τα χρυσά μετάλλια που κέρδισα στα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό".

Ο Καμερουνέζος πρόεδρος της IAAF, ο Λαμίν Ντιάκ, αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς. Μένει να δούμε ποιον εκ των δύο θα υποστηρίξει, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα ποιον θα στηρίξει ο ΣΕΓΑΣ. Το 2014 είχε έρθει προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ ο Μπούμπκα για να παρακολουθήσει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ