ΣΤΙΒΟΣ

Μεταφέρονται στην Πύλο τα οστά του Τσικλητήρα

Μεταφέρονται στην Πύλο τα οστά του Τσικλητήρα

Μία προσπάθεια χρόνων μπήκε στην τελική της ευθεία αφού το μεσημέρι της Δευτέρας (31/07) έγινε η ανακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα και θα μεταφερθούν στη γενέτειρα του την Πύλο.

Παρουσία του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, έγινε το πρωί της Δευτέρας (31/07) η ανακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε στο Δήμο Πατρέων.

"Σημαντικές στιγμές για εμάς τους Δημότες Πύλου - Νέστορος οι σημερινές, καθώς μετά από αρκετά χρόνια τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινάνε το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου ξεκίνησε η μεγαλειώδη του πορεία.

Επιτέλους, σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι' αυτό. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια του, αφού υπήρχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, σήμερα έγινε η ανακομιδή" ανέφερε ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο Κωστής Τσικλητήρας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές και κατέκτησε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια. Σε ηλικία 20 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο τόσο στο ύψος όσο και στο μήκος άνευ φορας στους Ολυμπιακού Αγώνες του Λονδίνου. Το 1912 επανέλαβε το θρίαμβο του κατακτώντας άλλα δύο μετάλλια. Αυτή τη φορά όμως ήταν το χρυσό στο μήκος άνευ φοράς και το χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Τσικλητήρας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στην Πύλο της Μεσσηνίας, ενώ πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 1913 από μηνιγγίτιδα. Πέρα από τον στίβο είχε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα, ενώ διετέλεσε και τερματοφύλακας του ΠΟΑ δηλαδή της ομάδας από την οποία προήλθε ο Παναθηναϊκός.

ΠΗΓΗ: sport365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ