ΣΤΙΒΟΣ

Με το βλέμμα στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Τσάκωνας

Με το βλέμμα στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Τσάκωνας
EUROKINISSI

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία του για τους αγώνες της θερινής σεζόν, με απώτερο στόχο συμμετοχή στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Την προετοιμασία του για μια ακόμη δύσκολη και απαιτητική σεζόν ξεκίνησε εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Λυκούργος Τσάκωνας με στόχο τους αγώνες της θερινής σεζόν.

Ο 27χρονος σπρίντερ θα επιδιώξει τη συμμετοχή στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του, διεκδικώντας παράλληλα μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Άλλωστε ο Τσάκωνας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σπρίντερ και δικαίως ένα από τα φαβορί για μια θέση στον τελικό των 200 μ. στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

"Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Ο καιρός στην Κρήτη ήταν εξαιρετικός το Νοέμβριο και αυτό ευνόησε ακόμη περισσότερο την δουλειά μας. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, αναμένεται τον Ιανουάριο να μεταβούμε για προετοιμασία στην Πρετόρια", είπε ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος ζει και γυμνάζεται στο Ηράκλειο, στο γκρουπ του Αρη Βισκαδουράκη μαζί με τις Ειρήνη Βασιλείου και Άννα Βασιλείου.

"Δύσκολα θα κάνω κάποιους αγώνες στον κλειστό. Ίσως τελευταία στιγμή αποφασίσω να κάνω ένα πέρασμα, αλλά ακόμη κι αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες αυτή τη στιγμή", συμπλήρωσε ο Τσάκωνας, που το 2017 διένυσε τα 200 μ. σε 20.33, ενώ έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

"Έχω δύο συμμετοχές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σίγουρα θέλω να πάω για τον τρίτο. Στην πραγματικότητα ο στόχος μου γι΄αυτή τη διοργάνωση είναι να κάνω αυτό που πρέπει και μπορώ", είπε ο έμπειρος σπρίντερ.

Από την Παρασκευή θα συμμετάσχει στο προπονητικό καμπ της σκυταλοδρομίας, το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης. "Γίνεται μια προσπάθεια με την ομάδα 4Χ100 μ. και αυτό είναι σημαντικό", κατέληξε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ