ΣΤΙΒΟΣ

Με το μυαλό τους στο μετάλλιο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Με το μυαλό τους στο μετάλλιο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου δήλωσαν έτοιμες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (04.05, 18/03) οι δύο μεγάλες αθλήτριες του επί κοντώ θα δώσουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ. Λίγο πριν μπουν στη μάχη μίλησαν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους τους.

Με το μυαλό τους στο μετάλλιο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου
ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ/ACTION IMAGES/EUROKINISSI

Στεφανίδη: "Βασικός στόχος το μετάλλιο"

Είναι η αθλήτρια με την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο και την πέμπτη όλων των εποχών παγκοσμίως. Αναμφίβολα η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, στο επί κοντώ.

Με 4,90 μ. από τη διοργάνωση της Νέας Υόρκης και μια σειρά από καλές εμφανίσεις στους αγώνες της σεζόν, η 26χρονη αθλήτρια έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σιγουριά για τη συμμετοχή της στην 16η στάση της διοργάνωσης.

"Μετά τον αγώνα της Νέας Υόρκης προσπάθησα να προσαρμοστώ σε ώρες Πόρτλαντ. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη εβδομάδα δυσκολεύτηκα αρκετά, όμως, ευτυχώς συνήθισα. Είμαι πολύ καλά αν και είχα αρκετό άγχος μετά το 4,90 μ., το οποίο και νιώθω πως υποχωρεί καθώς πλησιάζουμε στον αγώνα. Γενικώς αγχώνομαι πολύ μέχρι να μπω στο στάδιο για τον αγώνα. Εκεί κάτι αλλάζει. Νωρίτερα όμως έχω διάφορα, τρίζω τα δόντια μου στον ύπνο, πονάει η κοιλιά μου και διάφορα άλλα", είπε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη, που συμπλήρωσε αναφορικά με τους στόχους της στη διοργάνωση: "Σίγουρα έχω στο μυαλό μου το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι ένα μετάλλιο. Δεν θα απογοητευτώ αν αυτό δεν είναι το χρυσό. Νιώθω έτοιμη να δοκιμάσω ακόμη και για παγκόσμιο ρεκόρ, αν χρειαστεί προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου. Πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω μια επίδοση στα 5,04 μ., δεν θέλω να το σκέφτομαι όμως, γιατί μου δημιουργεί μια επιπλέον πίεση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που σε ενδιαφέρει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι να πετύχεις την επίδοση που θα σου δώσει τη διάκριση. Το μετάλλιο. Δεν έχει τόσο σημασία αν θα είναι ατομικό ρεκόρ ή απλώς μια μέτρια επίδοση".

Η Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα κοντάρια, που όπως αποδείχθηκε την βοήθησαν. "Στη Ν. Υόρκη δοκίμασα νέα κοντάρια τα οποία έδειξαν πως μπορούν να μου δώσουν την μεγάλη επίδοση. Τόσο στα 4,90 μ., όσο και στα 5,00 μ. είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω κοντάρια που στο Πόρτλαντ θα μου δώσουν το κάτι παραπάνω", συμπλήρωσε.

Το επί κοντώ των γυναικών μοιάζει φέτος υπόθεση ελληνοαμερικανική, καθώς από το σύνολο των αγώνων στη χειμερινή σεζόν ξεχώρισαν οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου και οι αθλήτριες από τις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά η Στεφανίδη θεωρεί πως σε έναν τέτοιο αγώνα, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσεις αθλήτριες.

"Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πως τα μετάλλια θα είναι υπόθεση μόνο ελληνοαμερικανική. Σε κάθε διοργάνωση υπάρχει κάποια αθλήτρια που κάνει την έκπληξη. Πιστεύω πως φέτος αυτή που μπορεί να την κάνει είναι η αθλήτρια από τη Ν. Ζηλανδία (σ.σ. ΜακΚάρτνει), η οποία έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα και πολύ όρεξη να πετύχει κάτι σπουδαίο. Ένας τελικός είναι ανοιχτός για όλους".

Με το μυαλό τους στο μετάλλιο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κυριακοπούλου: "Μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου"

"Αγωνίζομαι με όρια τον εαυτό μου και τα όνειρά μου...να τα ξεπερνάω και να τα μεταμορφώνω σε πραγματικότητα. Μεγαλύτερη η αξία μιας νίκης ή ενός ρεκόρ όταν αυτή προσδιορίζεται από την σπουδαιότητα του αγώνα και την αξία των συναθλητριών (όχι αντιπάλων) μου", έγραψε πριν από λίγες ημέρες στην προσωπική της σελίδα στο Facebοοk η Νικόλ Κυριακοπούλου και με τον τρόπο αυτό έστειλε το μήνυμα για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Η "χάλκινη" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού τον περασμένο Αύγουστο Πεκίνο θα είναι από τις πρωταγωνίστριες της ελληνικής αποστολής κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο επί κοντώ.

"Εχω προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτό τον αγώνα. Ναι μεν ο στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως, ο στόχος του χειμώνα είναι το το Παγκόσμιο κλειστού κι εκεί θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό", είπε η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: "Αναμφίβολα η σκέψη μου είναι στο μετάλλιο, το οποίο μπορεί να έρθει αν κάνω μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου".

Η Κυριακοπούλου στη διάρκεια της σεζόν ξεπέρασε τα 4,81 μ., που είναι η τέταρτη επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα έχει την δυνατότητα στον τελικό της Πέμπτης να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και να δώσει συνέχεια στις διακρίσεις της περσινής χρονιάς, που αναμφίβολα ήταν η καλύτερη της καριέρας της.

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ