ΣΤΙΒΟΣ

Με Σπάνοβιτς η διεθνής συνάντηση αλμάτων στην Καλλιθέα

Serbia's Ivana Spanovic makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Serbia's Ivana Spanovic makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Με τη συμμετοχή της σπουδαίας άλτριας του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς θα γίνει το Σάββατο (26/5) στην Καλλιθέα η διεθνής συνάντηση αλμάτων.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια από τη Σερβία θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει μοναδικό θέαμα στους φίλους του στίβου, οι οποίοι θα βρεθούν στο στάδιο της Καλλιθέας και διοργανώνει ο ΦΣ Καλλιθέας.

Η Σπάνοβιτς θα κάνει στην Ελλάδα τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, προερχόμενη από την άκρως επιτυχημένη παρουσία στον κλειστό, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στο μήκος θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο αγώνισμα, Λίλη Αλεξούλη, που έχει κάνει έναν ακόμη αγώνα στη σεζόν, στα Βεργώτεια (6,30 μ.). Στο ύψος των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της Μαρίγιας Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) με ατομικό ρεκόρ 1,95 μ. και φετινό 1,90 μ., από τη χειμερινή σεζόν. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η Ιωάννα Ζάκκα, που στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ξεπέρασε το 1,80 μ. και είχε καλά άλματα στα 1,83 μέτρα.

Στο ύψος των Ανδρών ο Αντώνης Μάστορας είναι το μεγάλο όνομα. Ο αθλητής βρίσκεται στην φάση της επανόδου, καθώς έχει κάνει δύο αγώνες στη σεζόν με καλύτερο άλμα στα 2,10 μέτρα και ψάχνει το κάτι παραπάνω. Ο Σουηδός Φάμπιαν Ντέρλιντ με 2,33μ. από την περίοδο του χειμώνα, αναμένεται να είναι από τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν. Ο Φιλανδός Χένρι Βάιρινεν (8,07 μ.) και Τούρκος Αλπέρ Κουλακζίζ (7,86 μ.) θα έχουν τον πρώτο λόγο στο μήκος των Ανδρών , εκεί όπου έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τσάκωνας, Τάσος Γαλαζούλας και Νίκος Καψής. Στο στο επί κοντώ ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος θέλει να βελτιώσει το 5,40 μ., διασυλλογικού, ενώ στον αγώνα θα είναι και ο Πέτρος Χατζίου, αλλά και οι νεαρότεροι Αντώνης Σάντας και Σωτήρης Χύτας.

Καλός αγώνας θα γίνει στο επί κοντώ γυναικών με την Ελένη Πόλακ να προέρχεται από το 4,45 μ. της περασμένης εβδομάδας στα Χανιά, ενώ το όριο (4,15 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 θα κυνηγήσει η Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ