ΣΤΙΒΟΣ

Με Κυριακίδη ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Με Κυριακίδη ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης γεννήθηκε χάρη στον πρώτο Μαραθώνιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 στην Αθήνα. Ολόκληρη η ιστορία του χώρεσε σε ένα ντοκιμαντέρ (video).

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, άρρηκτα δεμένος με την Ελλάδα.

Την ιδέα της διεξαγωγής του εμπνεύστηκαν οι διοργανωτές της "αθλητικής πρωτεύουσας" των Ηνωμένων Πολιτειών το 1897, αφού παρακολούθησαν τον πρώτο Μαραθώνιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν και αρκετοί ομογενείς που υποστήριζαν οικονομικά τον αγώνα. Ο Πέτρος Τριβουλίδας (ή Τριβουλίδης), μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας νικητής το 1920. Δεν υπάρχουν ωστόσο πολλές λεπτομέρειες για εκείνον.

Αντίθετα, η νίκη του Στέλιου Κυριακίδη το 1946 στη δεύτερη συμμετοχή του και ενώ ήταν ήδη 36 χρονών είναι "μυθική" και χάρη στο "πακέτο Κυριακίδη" βοηθήθηκαν εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες. Η μνήμη του τιμάται μέχρι σήμερα στη Βοστώνη.

Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις το 2013 στον τερματισμό του αγώνα ξεκίνησε η σκέψη για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα μεταφέρει το πνεύμα της Βοστώνης και τη σπουδαία ιστορία του Μαραθωνίου.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος της χρονιάς και θα προβληθεί πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου το 2016. Φέτος ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου.

Αυτό είναι το τρέιλερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ