ΣΤΙΒΟΣ

Μαντζουρογιάννης από χρυσάφι

Μαντζουρογιάννης από χρυσάφι

Μετά τον Οδυσσέα Μουζενίδη ήταν η σειρά του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 7,60μ. στον τελικό του μήκους.

Οι επιτυχίες του ελληνικού στίβου στην Τιφλίδα συνεχίζονται με τους μικρούς πρωταθλητές μας να δείχνουν μεγάλο ανάστημα σε μια σπουδαία διοργάνωση. Μετά τον Οδυσσέα Μουζενίδη ήταν η σειρά του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Σκορδίλη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 7,60 μ., το οποίο σημείωσε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο αθλητής μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στη δεύτερη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 7,42 μέτρα.

Ο Μαντζουρογιάνννης ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα με άλμα στα 7,25 μ., συνέχισε στα 7,37 μ., τα 7,42 μ. και 7,37 μ και στο έκτο άλμα βρήκε τη δύναμη να κυνηγήσει το άλμα του χρυσού μεταλλίου. Ο νεαρός πλέον κάνει σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων εκεί όπου θα κυνηγήσει την επόμενη διάκριση. Δεύτερος με 7,54 μ. ήταν ο Γάλλος Ενζό Χόντεμπαρ και τρίτος ο Ρουμάνος Μπίγκνταν Σιτοιάνου (7,31 μ.).

Φοβερή εμφάνιση από Συνολάκη και νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Μια ματιά στα startlist του επτάθλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το υψηλό επίπεδο του αγωνίσματος.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που ήταν δηλωμένες και ολοκλήρωσαν σήμερα τις προσπάθειες τους ήταν και η Ηρώ Συνολάκη, που κατάφερε μέσα σε δύο μέρες να αποδείξει πως εκτός από ταλέντο διαθέτει ψυχή και την ικανότητα να λειτουργεί σε έναν αγώνα με πολλές απαιτήσεις. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Ασλανίδη τερμάτισε στην 15η θέση με 5.275 βαθμούς και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 5.199 β. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας στα Τρίκαλα (26/6).

Η Συνολάκη στη διάρκεια του διημέρου βελτίωσε το ρεκόρ της στα πέντε από τα επτά αγωνίσματα, καθώς δεν έκανε ρεκόρ μονάδα στα 100 μ. εμπ. και το ύψος. Αναλυτικά οι επιδόσεις της αθλήτριας: 100 μ. εμπ. 13.92, ύψος: 1,61 μ., σφαιροβολία: 13.26, 200 μ.:24.95. μήκος: 5,16 μ., ακοντισμός: 43,69 μ., 800 μ.: 2.41.04. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ουκρανή Αλίνα Σουχ με 6.186 β. και ακολούθησε η Αυστριακή Σάρα Λάγκερ (6.175) και η Βρετανίδα Νιάμ Εμερσον (5.919).

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Μανώλης Καμτζικής στον τελικό της σφυροβολίας, όπου ήταν ένατος με 68,55 μέτρα. Ο αθλητής ταξίδεψε στην Τιφλίδα με 68,80 μ. και κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια στον πρώτο σπουδαίο αγώνα της καριέρας του.

Ο τραυματισμός πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Αρτεμις Αναστασίου, που στην Τιφλίδα δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε. Η νεαρή ήταν έκτη στην πρώτη προκριματική σειρά των 200 μ. με 26.62 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ