ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Τρέχει μόνος του τα 200μ. ο Μακβάλα!

Botswana's Isaac Makwala gestures after competing in a Men's 400 meters semifinal during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Botswana's Isaac Makwala gestures after competing in a Men's 400 meters semifinal during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η Μποτσουάνα κατέθεσε ένσταση για τη μη συμμετοχή του Ισάακ Μακβάλα στα 200μ., η IAAF την έκανε αποδεκτή και έτσι αυτός θα τρέξει μόνος του με στόχο ένα χρόνο κάτω από το 20.53.

Ο Ισάακ Μακβάλα τείνει να εξελιχθεί στο πρόσωπο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να δείξει τις αγωνιστικές του δυνατότητες.

Πρώτα ήταν η μη συμμετοχή του στον προκριματικό των 200μ. και στη συνέχεια η απαγόρευση που υπήρξε για να τρέξει στον τελικό των 400μ. με όλα όσα τον ακολούθησαν αυτόν.

Τελικά, όμως, ο Ισάακ Μακβάλα θα έχει την ευκαιρία να τρέξει το 200άρι. Πως έγινε αυτό; Η Μποτσούανα κατέθεσε ένσταση με αφορμή το γεγονός ότι η 48ωρη καραντίνα του αθλητή ολοκληρωνόταν σήμερα (09/08) στις 14.00. Έτσι, ζήτησε να τρέξει ο αθλητής σύμφωνα με τους χρόνους που υπήρχαν στα προκριματικά κάτι που έγινε αποδεκτό από την IAAF.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ισάακ Μακβάλα θα τρέξει έχοντας ένα... όριο συμμετοχής το οποίο είναι ο χρόνος του τελευταίου που πήρε την πρόκριση. Αυτός ήταν ο Πορτογάλος Ντέιβιντ Λίμα ο οποίος στα προκριματικά έκανε 20.53. Για να μπορέσει ο 30χρονος σπρίντερ από την Μποτσουάνα να τρέξει στα ημιτελικά θα πρέπει να κάνει ένα χρόνο από το 20.53 και κάτω, επίδοση την οποία εάν είναι σε καλή κατάσταση όπως ισχυρίζεται μπορεί να την κάνει.

Βέβαια, εάν τα καταφέρει δεν θα αποκλειστεί κάποιος από τους αθλητές που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση απλά θα τρέξει και εκείνος σε μία από τις τρεις ημιτελικές σειρές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αργότερα το βράδυ της Τετάρτης (09/08, 22.55). Κάπως έτσι λοιπόν ο Μακβάλα θα αγωνιστεί μόνος του στις 20.40 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και εάν τα καταφέρει δύο ώρες αργότερα θα πατήσει και πάλι το κουλουάρ του σταδίου του Λονδίνου για να τρέξει στον ημιτελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λονδίνο 2017: Μπαράζ γαστρεντερίτιδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Λονδίνο 2017: Δεν αφήνουν τον Μακβάλα να τρέξει λόγω γαστρεντερίτιδας
Λονδίνο 2017: Συνεχίζεται η κόντρα Μακβάλα και IAAF

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ