ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Πρώτο χρυσό για την Τουρκία από τον Γκουλίεβ

Turkey's Ramil Guliyev celebrates after winning the gold medal in the Men's 200m final during the World Athletics Championships in London, Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/David J. Phillip)
Turkey's Ramil Guliyev celebrates after winning the gold medal in the Men's 200m final during the World Athletics Championships in London, Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Ο Ραμίλ Γκουλίεβ χάρισε στην Τουρκία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων στίβου αφού τερμάτισε πρώτος στα 200μ. με 20.09. Πανηγύρισε με τη σημαία και του Αζερμπαϊτζάν.

Ένας Αζέρος χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Τουρκία σε Παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου. Ο Ραμίλ Γκουλίεβ ήταν ο μεγάλος νικητής στην κούρσα των 200μ. με 20.09 μετά από μεγάλη μάχη με τους Φαν Νίκερκ και Ρίτσαρντς.

Ο Γκουλίεβ σε ηλικία 27 ετών πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφερε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τουρκικού στίβου.

Ο πολιτογραφημένος Τούρκος αθλητής πανηγύρισε την επιτυχία του περνώντας στους ώμους του τόσο τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν όσο και της Τουρκίας πανηγυρίζοντας έτσι τη μεγάλη του επιτυχία. Συνολικά αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο για την Τουρκία η οποία έχει ακόμα δύο ασημένια και ένα χάλκινο.

Στα του τελικού εκείνοι που έφυγαν καλύτερα από την αρχή ήταν ο Γκουλίεβ και ο Φαν Νίκερκ. Ο Νοτιοαφρικανός μάλιστα είχε ένα μικρό προβάδισμα όμως στα τελευταία μέτρα ο Τούρκος κατάφερε να ανέβει και να πάρει το χρυσό αφήνοντας δεύτερο τον Φαν Νίκερκ με 20.11 όσο έκανε και ο τρίτος Τζέρεμ Ρίτσαρντς από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Από εκεί και πέρα ο Μακβάλα παρά την αποθέωση τερμάτισε στην έκτη θέση με 20.44 δείχνοντας ότι δεν είχε δυνάμεις για μία ακόμα μεγάλη κούρσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού

Λονδίνο 2017: Πρώτο χρυσό για την Τουρκία από τον Γκουλίεβ

Photo credits: AP Photo/David J. Phillip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ