Λονδίνο 2017: "Πέταξε" στα 2.35μ ο Μπαρσίμ

Μπαρσίμ (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Λονδίνο 2017: "Πέταξε" στα 2.35μ ο Μπαρσίμ

Ο Μουτάζ Μπαρσίμ αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος. Ο αθλητής από το Κατάρ πέρασε τα 2.35μ, δίχως προηγουμένως να αποτύχει σε καμία προσπάθεια, και κατέκτησε το χρυσό.

Ύστερα από ένα χάλκινο και ένα ασημένιο στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2013, ο Μουτάζ Μπαρσίμ έφτασε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος, στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Ο Καταριανός πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.20μ., τα 2.25μ., τα 2.29μ., τα 2.32μ., αλλά και τα 2.35μ. Ο Ντανίλ Λισένκο, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος αθλητής,  είχε τρεις άκυρες στα 2.35μ., με αποτέλεσμα ο Μπαρσίμ να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Προσπάθησε να περάσει αργότερα στα 2.40μ., αλλά απέτυχε. Αυτό φυσικά μικρή σημασία είχε. Ο Λισένκο από τη Ρωσία κατέκτησε το ασημένιο με τα 2.32μ. που πέρασε, ενώ τρίτος ήταν ο Εντίν Γκαζάλ από τη Συρία, που πέρασε επιτυχώς τα 2.29 με τη δεύτερη προσπάθεια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ:

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Στα Magdalene Laundries ξέπλεναν οι Ιρλανδοί τα βίτσια τους

Με αφορμή το 'The Devil's Doorway' ρίχνουμε φως σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιρλανδικής καθολικής Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24