ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Ο Κιρούι νικητής στον μαραθώνιο

Kenya's Geoffrey Kipkorir Kirui celebrates as he crosses the line to win the gold medal in the Men's Marathon during the World Athletics Championships Sunday, Aug. 6, 2017.(AP Photo/Tim Ireland)
Kenya's Geoffrey Kipkorir Kirui celebrates as he crosses the line to win the gold medal in the Men's Marathon during the World Athletics Championships Sunday, Aug. 6, 2017.(AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Κενυάτης Τζέφρι Κιρούι αναδείχθηκε νικητής στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου μετά από μάχη με τον Ταμιράτ Τολά.

Ο Τζέφρι Κιπκορίρ Κιρούι κυριάρχησε στη μονομαχία της ανατολικής Αφρικής με τον Αιθίοπα Ταμιράτ Τολά στους δρόμους του Λονδίνου, κερδίζοντας τον μαραθώνιο ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου.

Ο Κενυάτης προσπέρασε τον αντίπαλό του, που είχε και τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των αγωνιζομένων, στο 8ο χιλιόμετρο και έκτοτε οι δύο πρωτοπόροι έτρεχαν στήθος με στήθος.

Στο 30ό χιλιόμετρο, ο 25χρονος Αιθίοπας αποφάσισε να ανοίξει τον διασκελισμό του και προσπέρασε τον Κιρούι, αλλά μέσα σε δύο χιλιόμετρα, ο Κενυάτης τον είχε προφτάσει και ανέκτησε το προβάδισμα και μάλιστα δημιούργησε απόσταση.

Ο Κιρούι είχε ανοίξει τόσο πολύ τη διαφορά που φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού, έκοψε ταχύτητα και έδινε το χέρι του στους θεατές, πριν ολοκληρώσει την κούρσα του σε 2:08.27.

Ο Τολά ακολούθησε με 2:09.49 και ο Τανζανός Αλφόνς Σιμπού πλησίασε και προσπάθησε να κλέψει το αργυρό μετάλλιο, αλλά τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα αργότερα.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ